Hyvinvointi
19.12.2019

Mistä syntyy työhyvinvointia?

Oulussa järjestettiin marraskuussa Jytyn Pohjois-Suomen alueen työhyvinvointipäivät. Kysyimme kolmelta jytyläiseltä, mitkä työhyvinvoinnin tekijät ovat heille tärkeitä, mitä työhyvinvointipäivät antoivat sekä miten he aikovat rentoutua jouluna.

Teksti: erja taura-jokinen

Tanja Pätsi, 49, työvalmentaja Kuusamon kaupungin kuntouttavassa työtoiminnassa, jäsen Jyty Kuusamo ry:ssä.

Voin hyvin, kun työ on mielekästä ja ilmapiiri sellainen, että siellä voi avoimesti nostaa keskusteluun vaikeatkin asiat. Jokaisen pitäisi muistaa, että on itsekin työhyvinvoinnin rakentaja.

Se, mitä suuhunsa pistää, vaikuttaa merkittävästi vireyteen ja jaksamiseen. Ravintoterapeutin luento oli hyvä muistutus siitä, ettei esimerkiksi väsymyksen vaivatessa tarvitse ensimmäiseksi miettiä lääkäriin menoa, vaan voi tarkastella omia ruokailutottumuksiaan.

Jouluna haluaisin nauttia villasukkapäivistä kivaa kirjaa tai lehteä lukien. Mielelläni käyn kävelylenkeillä ja ulkoilutan vanhempieni koiraa.

Pia Yliräisänen-Seppänen, 46, erityisasiantuntija Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksessa, jäsen Jyty Rovaniemi ry:ssä.

Minulle työhyvinvointia tuottavat sopivasti haastavat tehtävät sekä työyhteisö, jossa toista tuetaan ja kannustetaan.

Oulun tapahtumassa työhyvinvointia käsiteltiin kiitettävän monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti. Oli kiinnostavaa tietää, mitä elimistössä tapahtuu, kun ihminen stressaantuu ja miten sitä itse voi ehkäistä.

Joulun aikaan katson latauspalvelusta 8-osaisen sarjan His Dark Materials, joka perustuu Universumin tomu -kirjasarjaan. Olen säästänyt tämän kokemuksen nimenomaan jouluksi!

Tuulikki  Leinonen, 39, kirjastovirkailija Vaalan kirjastossa, jäsen Jyty Pohjois-Pohjanmaa ry:ssä.

Työpaikalla iloitsen hyvästä suhteesta sekä työkavereihin että asiakkaisiin, jotka myös usein antavat saman tien sydämellisen kiitoksen hyvää palvelua saatuaan. Tuntuu mukavalta auttaa heitä!

Oulussa nautin työhyvinvointipäivien yhteisöllisyydestä ja ohjatusta liikunnasta, johon sisältyi tarjontaa rentoutuksesta kovasykkeiseen treeniin. Oli kiva kokeilla itselle uutta lajia, kuntonyrkkeilyä.

Jouluna on mukava ihan oleilla vaan!

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.