Hyvinvointi
15.11.2023

Kokeile:

Motivoi itsesi oppimaan uutta

Tympiikö jatkuva uuden opettelun vaatimus töissä? Näillä vinkeillä innostat itsesi uuteen ja pysyt kyydissä kehityksen kelkassa.

Teksti: Minna Hotokka Kuvat: Adobe Stock

1. Onks pakko, jos ei haluu?

Työelämä muuttuu vauhdilla. Muutokseen kannattaa suhtautua mahdollisuutena haastaa ja kehittää itseään.

Vanhoihin tapoihin takertuminen käy lopulta työläämmäksi kuin uuden opettelu. Muista, että ajantasaiset taidot vahvistavat asemaasi työmarkkinoilla.

Vanhoihin tapoihin takertuminen käy lopulta työläämmäksi kuin uuden opettelu.

2. Pala kerrallaan

Itsensä kehittämisen ei tarvitse tarkoittaa tutkinto-­opiskelua. Työhän opettaa meitä jatkuvasti! Olitko itse työelämäsi ensimetreillä yhtä taitava kuin nyt?

Oppimisen taitoja on hyvä pitää yllä pienillä oppimishaasteilla. Voisiko uuteen järjestelmään syventyä vaikkapa työkaverin kanssa?

 

3. Lisää sitä, mikä innostaa

Uuden opettelussa auttaa sisäinen motivaatio. Kannattaa pohtia, mikä itseä kannattelee töissä. Voisiko tätä asiaa saada työpäiviin lisää uusia taitoja opettelemalla?

Kun tavoite kytkeytyy itselle tärkeisiin asioihin, jaksaa paremmin ponnistella. Täältä tullaan, uusi tehtävänkuva tai työpaikka!

Uuden opettelussa auttaa sisäinen motivaatio.

4. Mitä tarvitsemme?

Esihenkilö, ethän jätä itsensä kehittämistä pelkästään yksilön harteille? Miettikää porukalla, millaista osaamista työpaikalla tarvitaan.

Ottakaa myös kehityskeskusteluista hyöty irti. Ehkä talosta löytyisi innokkaille oppijoille sopivia kehittämisprojekteja tai työpareja?

 

5. Virtaa verkostoista

Vinkkejä ja inspiraatiota itsensä kehittämiseen saa verkostoitumalla. Seuraa oman alasi ryhmiä somessa, osallistu liiton koulutuksiin, lue ammattikirjallisuutta ja kuuntele podcasteja.

Myös lyhyistä kursseista ja mentoroinnista voi saada uutta ­virtaa tai kontakteja.

Seuraa oman alasi ryhmiä somessa, osallistu liiton koulutuksiin, lue ammattikirjallisuutta ja kuuntele podcasteja.

Lähde: Vanhempi asiantuntija Heli Clottes Heikkilä Työterveyslaitokselta

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.