Näkökulmat
13.09.2023

Suuri palkkanumero

Kun ajattelemme työtämme, ajattelemme usein palkkaa. Siksihän työssä käymme. Kun sitten puhumme työstämme, palkka ei nousekaan enää helposti esiin. Palkkaan liittyy häveliäisyyttä, koska se koetaan henkilökohtaisena asiana. Meidät on myös opetettu, ettei palkasta pidä puhua, kuten Julia Thúren kolumnissaan osuvasti kuvaa.

Palkkapuhetta tarvitaan lisää, ja siksi Jyty-lehden 4/2023 teemana on ”suuri palkkanumero”. Aiheita kootessa kysyimme jäseniltämme, millaisia haasteita heillä on ollut palkan kanssa. Monet kertoivat, ettei palkkaa ollut tarkistettu työtehtävien muuttuessa tai että palkasta puhuminen esihenkilön kanssa on ollut vaikeaa. Niinpä kokosimme avuksi vinkit, miten palkka kannattaa nostaa keskusteluissa esiin.

Työ palkan eteen jatkuu!

Ammattiliittona palkka on Jytylle ennen kaikkea tärkeä edunvalvonta-asia. Artikkeleissamme avaamme, millainen merkitys esimerkiksi palkka-avoimuudella on, miten palkkaneuvottelujen prosessi etenee ja minkälaisia haasteita palkkaharmonisaation kanssa voi olla.

Viime keväänä Jyty oli mukana neuvottelemassa tuntuvat palkankorotukset niin kunta- ja hyvinvointialan kuin yksityistenkin alojen sopimuksissa. Hienosta lopputuloksesta huolimatta sopimukset ovat kompromisseja, ja parantamisen varaa jää aina. Työ palkan eteen jatkuu!

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.