Hyvinvointi
14.11.2019

Inspiroi ilolla

Haluatko auttaa työyhteisöäsi motivoitumaan? Luo kannustavaa ilmapiiriä ja muistuta yhdessä sovituista tavoitteista.

Teksti: minna hotokka

Ihminen pystyy parhaimpaansa, jos hänellä on siihen syy.

Näin sanoo Timo Polari – mies, joka on hiihtänyt etelänavalle. Työkseen luennoiva ja valmentava kirjailija ja seikkailija tietää motivaation olevan kaiken tekemisen ja työhyvinvoinnin perusta.

– Jos ihmiset löytävät omalle tekemiselleen tarkoituksen, tulokset ovat parempia ja ihmiset innostuneempia ja onnellisempia, Polari kiteyttää.

Kuvaava esimerkki ovat viimekeväiset jääkiekon MM-kisat, joihin Suomi lähetti kaikkien aikojen kokemattomimman joukkueen. Kritiikkiä sateli, mutta joukkue keskittyi tavoitteeseensa ja nappasi maailmanmestaruuden.

– He eivät jääneet itkemään sitä, ettei mukana ollut NHL-tähtiä.

Myönteisessä hengessä

Esimies voi lähteä motivoimaan alaisiaan kysymällä suoraan, millaiset asiat näitä innostavat. Polari kuitenkin muistuttaa, että motivointi kuuluu työpaikalla kaikille.

Jokainen voi esimerkiksi miettiä, millaista ilmapiiriä luo yhteisössään heti aamuisin.

– Avaako keskustelun sillä, että kaikki on pielessä, vai sanooko mieluummin, että luin lehdestä hyvän uutisen.

Jos kollegojen työinto tuntuu olevan kadoksissa, heitä voi lempeästi muistuttaa yhteisestä päämäärästä. Toisiin ihmisiin purevat järkisyyt, toiset taas kaipaavat pontimekseen tunnetta.

Polari itse kannustaa retkiryhmäänsä arktisilla vaelluksilla esimerkiksi näin: ”Vaikka sääolosuhteet ovat nyt vaativat, kirjaprojektiin saadaan upeaa kuvamateriaalia, kun vielä vähän aikaa jaksetaan kuvata.”

Varmin tapa lannistaa motivaatiota on kielteisen ilmapiirin lietsominen tai toisten väheksyminen ja moittiminen.

Näe ongelmien yli

Isoihin muutoksiin valmistautuvalla työpaikalla osa työntekijöistä saattaa lamaantua tai ajatella, että kaikki muuttuu varmasti huonommaksi. Tällaisessa tilanteessa Polari kannustaisi työkavereitaan suuntaamaan energiansa eteenpäin.

– Kannattaa hyväksyä todellisuus, tehdä suunnitelma ja toimia päättäväisesti.

Heikolla hetkellä kannattaa kuitenkin muistaa armollisuus niin itseä kuin muitakin kohtaan.

– Harva on jatkuvasti intoa täynnä.

Timo Polari luennoi viime toukokuussa Jytyn Megaristeilyllä. Hänen vaelluselämäkertansa Murhenäytelmä Grönlannissa ilmestyi tänä syksynä.

Kirjailija ja seikkailija Timo Polari sanoo motivoinnin olevan työhyvinvoinnin perusta.

Näin motivoit ihmisiä

Luo ympärillesi ilmapiiriä, jossa kiinnitetään enemmän huomiota mahdollisuuksiin kuin huonoihin asioihin. Myönteinen fiilis on otollinen kasvualusta innostumiselle.

Tavoitteen puuttuminen johtaa ajelehtimiseen ja tyytymättömyyteen. Tee siis itsellesi selväksi, mihin ollaan pyrkimässä, ja kirkasta tavoite myös muille.

Sisäinen motivaatio eli halu tehdä asioita niiden itsensä takia ei välttämättä syty itsekseen. Joskus voi olla tarpeen herätellä ihmisiä tiedostamaan, mitä hyvää työn tekemisestä koituu.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.