Näkökulmat
15.11.2023

Lupa oppia

ChatGPT ja tekoäly. Palvelumuotoilu. Viestintä ja markkinointi sosiaalisessa mediassa. Mikään näistä ei sisältynyt aikoinaan viestinnän yliopisto-opintoihini, mutta kaikkia näitä olen viime vuosina opiskellut töiden ohessa erilaisilla kursseilla ja koulutuksissa.

Työelämän mannerlaatat liikkuvat nopeasti. Kerran hankittu koulutus on oivallinen pohja työelämään, mutta harva pärjää läpi työuran päivittämättä osaamistaan.

Itsensä kehittämisen vaade voi joskus tuntua raskaalta. Pitääkö minun tämäkin osata? Uuden oppimiseen kannattaa kuitenkin suhtautua mahdollisuutena. ”Saan oppia tämänkin uuden asian!”

Oppiminen lisää hyvinvointia ja siten työssäjaksamista.

Osaamisen päivittämisen ei tarvitse tarkoittaa kokonaisen tutkinnon suorittamista. Uusia oppeja voi ammentaa esimerkiksi lyhytkursseilla, webinaareissa ja ammatillisissa ryhmissä. Myös aktiivinen toiminta ammattiyhdistyksessä antaa hyödyllistä osaamista työelämään.

Opiskella voi omaksi iloksikin – aivot tykkäävät, kun niitä haastetaan! Oppiminen lisää hyvinvointia ja siten työssäjaksamista.

Muutama vuosi sitten opiskelin töiden ohessa jotain, mikä ei liity millään tavalla päivätyöhöni: sisustussuunnittelua. Opinnot toivat inspiraatiota vapaa-aikaan ja antoivat tilaa luovuudelle. Eivät ihan vähäpätöisiä opiskelusyitä nekään.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.