Näkökulmat
28.02.2024

Jokainen työ on arvokas

Jokainen haluaa kokea arvostusta, niin vapaalla kuin työssä. Toisissa tehtävissä kauniita sanoja saa kuulla usein, toisissa ei. Kaikista ammateista ei löydy ylistäviä lehtiotsikoita, ja saattaapa oma työ olla sellainenkin, jota jopa vaaditaan turhana lakkautettavaksi. 

Jokainen työ kuitenkin ansaitsee arvostuksemme. Kaikki työ tuottaa hyvää jollekin, ja jokainen meistä on osa jotain suurempaa – ketjua, jossa työ jatkojalostuu palveluksi, yhteiskunnan elintärkeäksi toiminnoksi tai hyödykkeeksi. 

Ammattiliiton jäsenenä olet mukana mahdollistamassa suomalaisen työelämän kehittymistä.

Jos juuri sinä et olisi mukana tekemässä työtäsi hyvin ja ammattitaidolla, se näkyisi paitsi työyhteisössäsi, myös jossain toisaalla. 

Työ on merkityksellistä myös elämän mahdollistajana. Suomessa olemme perinteisesti tottuneet arvostamaan kovaa työtä. Agraariyhteiskunnan päivät alkoivat kukonlaulun aikaan, ja iltaisin sänkyyn kaaduttiin kuolemanväsyneenä. Töitä teemme edelleenkin, mutta onneksi elämään mahtuu muutakin kuin työtä. Töissä voi myös viihtyä. Paitsi palkkaa, työyhteisöt tarjoavat työtoveruutta, onnistumisia ja merkitystä elämään. 

Ammattiliiton jäsenenä olet mukana mahdollistamassa suomalaisen työelämän kehittymistä. Tavoitellaan yhdessä parasta mahdollista työelämää, meille kaikille.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.