Kolumnit
24.09.2020

Vain annettu ääni ratkaisee

The Voice of Finland -ohjelman koelauluissa vain ääni ratkaisee, sillä tähtivalmentajat istuvat selin laulajiin. Tämän syksyn Jyty-vaaleissa ei tarvitse olla selin – juuri sinulla on mahdollisuus vaikuttaa, kuka liitossa jatkossa päättää edunvalvonnan ja muun toiminnan linjauksista.

Tarkastellessa tällä hetkellä maailman menoa, tulee mieleen, kuinka hienoa onkaan asua ja elää maassa, jossa saamme itse olla vaikuttamassa valintoihin ja käyttämässä demokraattista valtaamme. Useassa maailman vaalissa tulos on ennalta päätetty, ja se varmistetaan laskemalla äänet tietoisesti väärin tai vaientamalla opposition säröäänet tavalla tai toisella.

Aktiivisesti toimimalla, vaikuttamalla, juuri sinulla on mahdollisuus kehittää liittomme toimintaa haluttuun suuntaan. Näissäkin vaaleissa vain annettu ääni ratkaisee.

Yhdysvaltalaisen Freedom House -järjestön (2020) mukaan maailmassa on vain kolme maata, jotka ovat täysin vapaita ja aidosti demokraattisia. Nämä maat ovat Suomi, Ruotsi ja Norja. Näissä maissa vaalit ovat vapaita ja rehellisiä. Aidoissa demokratioissa ihmiset saavat äänestää, vaalitulos lasketaan oikein ja tarkistetaan vielä useaan kertaan eri ihmisten toimesta, ja vaalituloksella voidaan vaikuttaa yhteiskunnan suuntaan. Aidossa demokratiassa kunnioitetaan toisinajattelevia ja huolehditaan sananvapaudesta.

Tämän syksyn Jyty-vaalit on oivallinen paikka uudistaa liiton toimintaa, saada äänensä kuuluville ja päästä vaikuttamaan päätöksentekoon sekä valita liiton päättäjiksi henkilöitä, jotka edistävät yhteisiä asioita.

Koronapandemian myötä arvostetuinta kansalaisvaikuttamista tällä hetkellä on istua kiltisti kotona ja pitää turvavälejä. Jyty-vaaleissa voit äänestää kotoa käsin, sillä vaalit järjestetään sähköisenä äänestyksenä. Käytä demokraattista valtaasi ja äänestä. Aktiivisesti toimimalla, vaikuttamalla, juuri sinulla on mahdollisuus kehittää liittomme toimintaa haluttuun suuntaan. Näissäkin vaaleissa vain annettu ääni ratkaisee.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.