Kolumnit
09.02.2022

”Opiskelu on kuin pistäisi rahaa pankkiin”

Näin totesi isoäitini aloittaessani aikanaan lukio-opinnot. Ja kuinka oikeassa hän olikaan jo tuolloin. Monta koulutusta, kurssia, opintopistettä, webinaaria ja tutkintoa olen suorittanut tuon jälkeen.

Kukaan työelämässä ei voi enää välttyä kouluttautumiselta, sillä osaamista on päivitettävä. Koskaan ei ole liian myöhäistä opiskella. Kouluttautumisen merkitys on kasvanut työelämän ja työn tekemisen muuttuessa. Uusia ohjelmistoja ja järjestelmiä otetaan käyttöön jatkuvasti. Etätyön myötä olemme ottaneet suuria harppauksia teknologian ja verkkokoulutusten maailmaan. Kukaan ei enää selviä työelämässä ilman täydennyskoulutusta.

Kukaan ei enää selviä työelämässä ilman täydennyskoulutusta.

Työelämän ilmapiiri on sellainen, ettei paikoilleen voi jäädä. Koko ajan on opittava uutta. Osaaminen vanhenee nopeasti, jollei sitä päivitä jatkuvasti. Jokainen on vastuussa omasta kehittymisestään, mutta työnantaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että työntekijät kykenevät suoriutumaan tehtävistään. Ammattitaidon ylläpitäminen on kuitenkin vain minimivaatimus. Monet kokevat tarpeelliseksi syventää tai laajentaa osaamista enemmänkin osana ammatillista kehittymistä.

Campusonline on Ammattiliitto Jytyn uusin, tutustumisen arvoinen jäsenetu. Tarjoamme jäsenille mahdollisuuden opiskella avoimen ammattikorkeakoulun verkko-opintojaksoilla edullisesti, sillä liitto maksaa kurssimaksusta kolme neljäsosaa. Opiskele uutta, kertaa vanhaa tai päivitä tietosi ja osaamisesi. Valinta on sinun.

Uuden vuoden lupauksena itsensä kehittämiseen panostaminen ja opiskelemisen aloittaminen on kuin pistäisi rahaa pankkiin.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.