Kolumnit
06.05.2021

Kaikki mitä olen oppinut hyvinvoinnista

Hyvinvointi, jaksaminen ja itsensä johtaminen ovat nykypäivän (työ)elämässä tärkeitä teemoja – etenkin tänä kulkutaudin kurittamana aikana.

Olen ollut jo vuosia erään hyvinvointigurun opissa ja päässyt syvemmälle hänen sielunmaisemaansa.

Tässä oppimani kootut vinkit:

1. Nuku hyvin. Nuku niin paljon kuin mahdollista, sillä se on kaiken muun hyvinvoinnin perusta. Tarvittaessa vaihtele paikkoja ja vääntäydy hassuihin asentoihin, pääasia että nukut.

2. Huolehdi säännöllisestä ateriarytmistä. Jos ruokaa ei saa ajallaan, tulee kiukku. Jos et osaa itse valmistaa aterioitasi, käskytä – tarvittaessa äänekkäästi – jotakuta muuta huolehtimaan ruokahuollostasi.

3. Spurttaile ja sporttaile. Kun nukkumiselta ja syömiseltä ehdit, ota välillä energiset spurtit. Parasta on kunnon hepuli, jonka aikana matotkin saattavat mennä rullalle. Liike tekee hyvää.

4. Tee sitä mistä nautit. Jos sinun lempipuuhaasi on ikkunasta ulos tuijottaminen, tee sitä, vaikka se ei muiden mielestä olisi trendikästä.

5. Aseta tavoitteita. Älä lannistu, ole kekseliäs. Pidä tavoitteet korkealla, oli kyse sitten kaapinpäällisestä tai ilmalämpöpumpusta. Sinä pystyt kyllä!

Jos haluat maksimoida oman rauhan, mene sängyn, sohvan tai saunan lauteiden alle.

6. Hassuttele. Keksi hauskoja jäyniä, älä ota elämää liian vakavasti. Kokeile vaikka lelujen piilottamista kenkiin ja maton alle.

7. Ole sosiaalinen. Vietä aikaa tärkeiden ihmisten kanssa ja tee asioita yhdessä. Valloita oma paikkasi sohvalta leffaillan aikana. Ole utelias ja osallistu aktiivisesti, vaikkapa pesukoneen tyhjentämiseen.

8. Ota aikaa itsellesi. Kuuntele itseäsi ja omia tarpeitasi. Joskus on hyvä olla omissa oloissa. Jos haluat maksimoida oman rauhan, mene sängyn, sohvan tai saunan lauteiden alle. Näin sinua ei heti löydetä.

9. Ota muut huomioon. Älä vain ota, vaan anna myös ihmissuhteissasi paljon takaisin. Hyppää syliin, kehrää, ole söpö, ihana ja rakastettava. Sillä tavalla varmistat tasapainoisten ihmissuhteiden – ja ruokatarjoilun – jatkuvuuden.

10. Ole kissa. Jos et voi olla kissa, ole ihminen, mutta yritä oppia jotain kissan taidosta elää hyvää elämää.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.