Näkökulmat
16.12.2021

Alasi asiantuntijana olet tärkeässä työssä

Muuttuvassa työelämässä Ammattiliitto Jyty pystyy olemaan tukenasi edunvalvonnassa ja on neuvotellut jäsenilleen työehtoja, etuuksia ja koulutusmahdollisuuksia.

Oman yhdistyksesi aktiivit ovat sinua varten, tukevat sinua luottamusmiehinä ja työsuojeluasioissa sekä työhyvinvoinnissa. Tiedän monta harrastetta, joihin lähtiessä yhdistävä tekijä on jytyläinen kaveri. Ehkä kokemuksellasi innostut myös tukemaan muita. On työurasi sitten pitkään samalla tiellä jatkunut tai olet valinnut uuden tien kulkea edetäksesi elämässä ja urallasi, tutustu uusiin työkavereihisi. Sinä, joka sait uuden työkaverin, juttele ja tutustu uuteen persoonaan ja kuuntele uusia näkökulmia. Lähtekää yhdessä vaikka liittomme ja yhdistyksesi järjestämiin tapahtumiin, kun niitä pystytään järjestämään.

Me jytyläiset palvelemme eri työpaikoilla eivätkä tiemme työssä välttämättä kohtaa, mutta koemme ammattiyhdistyksen kautta samanhenkisyyttä ja kaikilla on sama tavoite: tuntea työhyvinvointia, saada kunnon palkkaa, kokea arvostusta ja löytää itsensä kehittämismahdollisuuksia.

Kaikilla on sama tavoite: tuntea työhyvinvointia, saada kunnon palkkaa, kokea arvostusta ja löytää itsensä kehittämismahdollisuuksia.

Sinä olet oman alasi asiantuntija ja olet joutunut oppimaan uusia työmenetelmiä oman työsi ohessa. Työtehtävät ovat kehittyneet vaativammaksi, ja huomasit tekeväsi ”luonnollisen poistuman” kautta parin muunkin työtehtävät. Työn vaativuuden arviointi on tehty, mutta kiristyneessä taloudellisessa tilanteessa palkkakehitys on jäänyt pakollisiin vuosittaisiin korotuksiin.

Haastan sinut olemaan ylpeä omasta ammattitaidostasi ja kehittämään sitä. Esitä tarvitsemiasi koulutuksia työnantajalle tai yhdistyksellesi tai löydä niitä muilta koulutustarjoajilta. Tee itsellesi tehtävä- ja osaamislistaus. Keskustele aktiivisesti työyhteisösi ja alueellisten samaa työtä tekevien kanssa, miettikää parhaita käytäntöjä työhönne. Kysy, ehdota, kehitä vinkki viikossa. Nyt ja tässä, olet paras ja oikea ihminen työtehtävääsi. Osoita, että työtehtävän tekeminen on korvaamatonta ja silloin myös ao. työstä on saatava kunnon korvaus.

Vaikeat sopimusneuvottelut ovat käynnistymässä. Sopimusneuvottelijat liitossa ja paikalliset luottamushenkilöt valvovat etujasi. Sopimusneuvotteluissa on aika saada meille paras mahdollinen tulos. Vahvaa kanttia toivotan kaikille neuvotteluja puolestamme käyville.

Vuoden lopussa tulee myös mietittyä, mitä on saanut aikaan tänä vuonna. Iloitse saavutuksistasi ja opi sähläyksistä.

Hymyillen, silmät tuikkien valonjuhlaan. Ihanaa ja turvallista joulunaikaa Sinulle ja rinta rottingilla työvuoteen 2022.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.