Näkökulmat
14.12.2022

Yhteistä toimintaa jytyläisessä hengessä

Monelle raskas vuosi on takana. Pandemia jatkuu, huoli omasta ja läheisten terveydestä on jatkuvasti mielessä, samoin sotiminen Euroopassa, mistä nousikin sodanuhka maamme ylle. Sodan myötä tuli Suomeen energiakriisi. Kuluttajahintojen, sähkön ja polttoaineiden hinta nousee, ja joudutaan murehtimaan, onko jatkossa varaa elämiseen. Pakolaiset tulivat lähelle, ja nyt sotien vaikutuksen nykyaikana vasta ymmärtää. Olemme pärjänneet kuitenkin hyvin ja selviydymme jatkossakin vahvoina.

Taisteluita käytiin myös Jytyn sopimusneuvotteluissa. Kiitokset neuvottelijoille tämänvuotisen ratkaisun ja kunta-alan palkkaohjelman saamisesta ja työrauhan järjestämisestä sopimusrintamalla. Edunvalvontaneuvottelut ovat jatkuvia, ja yksityisellä puolella sopimuksista vielä neuvotellaan. Tsemppiä ensi vuoden neuvotteluihin. Kuten puheenjohtajamme Jonna Voima sanoi liittovaltuustossa, ammattiyhdistys liikuttaa meitä eteenpäin sekä ajaa yhteisen parhaan tavoittelua.

Vuoden vaihtuessa hyvinvointialueet käynnistyvät. Jäsenemme ovat tehneet paljon töitä vanhojen organisaatioiden sulauttamisessa uuteen isoon yhteiseen muottiin. Työ jatkuu edelleen. Työntekijöiden osaaminen ja osallistuminen yhteiseen rakentamiseen on tärkeää, ja siihen toivotan kaikille voimia. Esitä rohkeasti hyviä käytäntöjä koko alueen käytännöiksi. Osallistu tarjottuihin koulutuksiin ja kerro tarpeet lisäkoulutuksille. Asiakkaina tietysti odotamme meille tärkeiden palveluiden säilyvän ja paranevan kunnissa ja hyvinvointialueilla.

Osallistuminen ei velvoita mihinkään, mutta saat hyviä uusia kontakteja, vertaistukea, uusia näkökulmia ja vaikutusmahdollisuuksia.

Kuntiin jää edelleen monia jytyläistemme aloja sivistystoimen ja teknisen toimen aloilla sekä tukipalveluissa. Jos olet epävarma, mitä vaikutuksia sinulle tulee työtehtäviisi ja olet huolissasi työpaikastasi, ota yhteyttä nykyisiin esimiehiisi ja luottamushenkilöihin. Liikkeenluovutuksessa hyvinvointialueille tulevat toistaiseksi nykyiset tehtäväsi säilymään, jokunen on jo ehtinyt neuvotella uusista tehtävistä.

Liittovaltuusto vahvisti marraskuun lopulla omalta osaltaan vuoden 2023 talousarvion ja toimintasuunnitelman. Järjestö- ja koulutusosasto jatkaa edelleen hyväksi todettuja aktiivi- ja luottamushenkilökoulutuksia, ammattialakoulutuksia, erilaisia webinaareja ja tykytoimintaa. Yhdistyksissä toimintasuunnitelmaan paneudutaan alkuvuodesta. Tueksi yhdistyspäivillä on tehty yhdistyksen huoneentaulu liiton strategian mukaisesti.

Tutustu Jytyn tarjontaan ja osallistu. Osallistuminen ei velvoita mihinkään, mutta saat hyviä uusia kontakteja, vertaistukea, uusia näkökulmia ja vaikutusmahdollisuuksia. Kannustan järjestämään yhteistyössä naapuriyhdistysten kanssa vapaamuotoisia jäsentapahtumia. Joukossa on voimaa, ja tapaamiset tuovat yhteen uusia ystäviä ja näkökulmia jytyläisessä hengessä. Aluetoimistolta tullaan mielellään mukaan. Yhdistys voi hakea tukea kaikille jäsenille avoimiin jäseniltojen ja jäsentapaamisten järjestämiseen. Monipuolisilla aktiivien ja jäsenten tapaamisilla edesautetaan jäsenistön yhteistyötä ja tiedonkulkua.

Uusi vuosi antaa aina mahdollisuuden aloittaa alusta, oppien ja kehittyen edelleen tehden entistä parempia valintoja. Toivotan sinulle rauhallista joulunaikaa läheistesi kanssa ja työniloa sekä uskoa tulevaan.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.