Ajankohtaista
19.02.2020

Vaasa aloittaa yt-neuvottelut

Teksti: Sanna Pyysalo

Vaasan kaupunki on aloittamassa yt-neuvottelut. Asiasta päätti kaupunginhallitus 17.2., jonka käsittelyssä olivat lautakuntien tammikuun lopussa jättämät käyttösuunnitelmat. Lopullinen säästötarve tarkentuu maaliskuussa.

Kaupunginjohtaja Tomas Häyryn mukaan käyttösuunnitelmat osoittavat, että kaupungin tulos on noin 10 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Kaupungilta puuttuu kuitenkin hänen mukaansa edelleen noin 11 miljoonaa euroa, jotta kaupunki täyttää kuntalain alijäämän kattamisvelvoitteen.

Tämän vuoksi käynnistetään koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Lisäksi sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä kasvatus- ja opetuslautakunnan käyttösuunnitelmat palautetaan lautakunnille, jotka valmistelevat ne uudelleen vastaamaan annettua talousarviota.

– Kaupunginhallitus ottaa kantaa kokonaisuuteen kokouksessaan 16.3. Silloin meillä on selvillä, päästäänkö talousarvioon ja mikä on yhteistoimintaneuvotteluissa tavoiteltava säästötarve, toteaa Häyry.

– Vaikka taloutta on tasapainotettu jo pitkään, ovat peruspalvelut meillä edelleen hyvällä tasolla. Olemme kaikki samassa veneessä soutamassa taloutta kuntoon ja kaikkien tavoitteena on tietysti, että asukkaiden palvelut pysyisivät laadukkaina ja mahdollisimman hyvällä tasolla, Häyry sanoo.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.