Ajankohtaista
18.11.2023

Kohtuus kaikessa!

Jyty vaati oikeutta työntekijöille mielen­osoituksessa

Mitä me halutaan? Oikeutta! Sitä vaadittiin Kohtuus kaikessa -mielenosoituksessa, jossa Jyty ja muut liitot esittivät vastalauseensa hallitusohjelman työelämäheikennyksille.

Teksti: Sanna Pyysalo Kuvat: Matti Matikainen
Jytyläiset ja muut mielenosoittajat marssivat Olympiastadionin edustalta kohti Kansalaistoria iskulauseiden siivittämänä.

Kohtuus kaikessa! Sitä Ammattiliitto Jyty vaati yhdessä STTK:n ja sen liittojen kanssa mielenosoituksessa lauantaina 18. marraskuuta. Kohtuus kaikessa -mielenosoituksessa vastustettiin hallitusohjelmassa esitettyjä heikennyksiä työntekijöiden oikeuksiin ja sosiaaliturvaan.

– Vientimallin kirjaaminen lakiin, määräaikaisten työsuhteiden lisääminen, irtisanomisen helpottaminen, palkaton sairauslomapäivä, lakko-oikeuden rajaaminen. Heikennysten lista on pitkä ja kohtuuton, Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima kommentoi hallitusohjelmaa.

Missä kohtuus? Sitä kysyi Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima (vas.) yhdessä muiden mielenosoittajien kanssa.
Yhdessä olemme enemmän! Jytyläisten mahtava porukka koolla juuri ennen mielenosoitusmarssin alkua.

Hallitus, nyt loppu jallitus!

Hallitus, hallitus, nyt loppu jallitus! 

Mitä me halutaan? Oikeutta! Mitä me saadaan?  Vääryyttä! Mitä me vaaditaan?  Kohtuutta!

Iskulauseet siivittivät pitkää mielenosoitusletkaa, joka marssi Olympiastadionin edustalta Mäntymäen kentältä kohti Kansalaistoria. Torilla tapahtuma jatkui ohjelmaosuudella.

Mielenosoitukseen osallistui useita STTK:laisia ammattiliittoja. Jytyllä oli tapahtumassa vahva edustus.
Ammattiliitto Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima esittelee pinssiä, jossa Jytyn slogan kiteyttää olennaisen: Sillä sinun työsi on tärkeä.

Ämpärit pois päästä

Kansalaistorin tapahtuman juonsi Elämäni biisi -ohjelmasta tuttu Katja Ståhl, joka haastatteli kaikkia liittopuheenjohtajia. Hyvästä tunnelmasta huolehti DJ Misterhustla, joka pisti mielenosoitusväen tanssimaan.

Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima kertasi puheenvuorossaan paitsi hallitusohjelman kohtuuttomia työelämäheikennyksiä, havainnollisti näkemyksenä myös pantomiimiesityksellä Jyty-ämpärin kera. Esityksen ydinsanoma oli, että hallituksen pitää ottaa ämpärit pois päästään ja herätä todellisuuteen.

Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima esitti havainnollisen pantomiimin, jossa esiintyi Jyty-ämpäri ja hallitus. Elämäni biisi -ohjelmasta tuttu Katja Ståhl juonsi tilaisuuden.
Mielenosoituksessa vallitsi vakavasta asiasta huolimatta hyvä tunnelma. Jytyläisiä ja muuta väkeä tanssitti DJ Misterhustla.

Loppuhuipennuksena STIG

Mielenosoituksessa oltiin vakavalla asialla, sillä hallitusohjelmassa esitetyt heikennykset ovat todellisia ja lisäävät toteutuessaan epävarmuutta ja epätasa-arvoa. Tämä ei ole hyväksyttävissä.

Asian painavuudesta huolimatta mielenosoitus sujui hyvässä hengessä, ja tunnelma oli korkealla. Loppuhuipennuksena Kansalaistorille kokoontunutta väkeä saapui viihdyttämään STIG, joka tarjoili jytyläisille ja muille osallistujille tunnetuimpia hittejään.

STIG huipensi esityksellään Kohtuus kaikessa -mielenosoituksen.

Katso lisää kuvia mielenosoituksesta Jytyn Facebook-sivujen kuva-albumista.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.