Työsuhde
06.02.2020

Jytyläiselle maksettiin palkkasaatava takautuvasti

Jytyn jäsen jätettiin epäoikeudenmukaisesti ulos palkkojen tarkastuksesta. Vasta yhteydenotto liittoon tehosi – jäsenen palkka korjattiin, ja lisäksi hänelle maksettiin palkkasaatavat takautuvasti.

Teksti: Olli Järvelä

Jytyn jäsen siirtyi uuden työnantajan palvelukseen liikkeen luovutuksen yhteydessä vuonna 2015. Hän jatkoi samassa esimiestehtävässä, jossa hän oli toiminut useita vuosia. Liikkeen luovutuksen yhteydessä siirtyi hänen lisäkseen myös muita esimiestehtävissä toimineita ja siinä jatkavia työntekijöitä. Jäsenen esimiestehtävät olivat kuitenkin hyvin erilaisia verrattuna muiden esimiesten tehtäviin ja hänet jätettiin huomioimatta työnantajan suorittamassa palkkausjärjestelmän tarkastuksessa vuonna 2017.

Keväällä 2018 jäsen sai tiedon esimiesten palkkojen tarkastuksesta ja huomasi, että hänet oli jätetty ulos tarkastusprosessista. Jäsen otti asian esille useasti oman esimiehensä kanssa, mutta asiaa ei haluttu edistää. Työnantajan näkemys oli se, että muihin esimiehiin verrattuna jäsenen tehtävät olivat niin erilaisia ja tästä syystä hänen tehtävien vaativuuden arviointiaan ei olisikaan tarvinnut päivittää.

Yhteydenotto luottamusmieheen ja liittoon toi tulosta

Syksyllä 2018 jäsen otti yhteyttä luottamusmieheensä ja Jytyn alueasiamieheen palkkansa tarkastamiseksi. Luottamusmiehen avustuksella työnantaja myönsi virheen ja korjasi jäsenen tehtäväkohtaista palkkaa vuoden 2019 alusta lukien. Tämä ei kuitenkaan ollut riittävä, koska palkka olisi pitänyt tarkastaa takautuvasti tehtävien muutosajankohdasta lähtien.

Useiden kirjallisten vaatimusten jälkeen työnantaja ilmoitti, että jäsenen vaatima takautuva palkkasaatava on kiistaton ja hänelle maksetaan palkkasaatava takautuvasti vuoden 2017 palkkausjärjestelmän tarkastuksen mukaisesti niin kuin muillekin esimiehille. Perusteluina työnantaja myönsi, että jäsenen palkka olisi pitänyt tarkastaa esimiesten palkantarkastuksen yhteydessä ja tästä syystä palkka tarkastetaan takautuvasti.

Olli Järvelä
Alueasiamies

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.