På svenska
28.02.2024

Varje arbete är värdefullt

Text: Jonna Voima Bilder: Jyty

Alla vill uppleva uppskattning, såväl på fritiden som i arbetet. I en del uppgifter får man ofta höra vackra ord, i andra inte. För alla yrken finns inte lovordande rubriker, och det kan hända att det egna arbetet är sådant som man kräver att ska läggas ned som onödigt.

Varje arbete förtjänar dock vår uppskattning. Allt arbete producerar gott åt någon, och alla av oss är en del av något större – en kedja, där arbetet vidareförädlas till en tjänst, en livsviktig funktion eller tillgång i samhället.

Om just Du inte skulle ha varit med och utfört ditt arbete bra och med yrkesskicklighet skulle det synas inte bara i din arbetsgemenskap, utan också någon annanstans.

Som medlem i ett fackförbund är du med och gör en utveckling av det finska arbetslivet möjlig.

Arbetet är betydelsefullt också eftersom det möjliggör liv. I Finland har vi traditionellt vant oss vid att uppskatta hårt arbete. Agrarsamhällets dagar började när tuppen gol, och om kvällarna stupade man dödsutmattad i säng. Arbete utför vi fortfarande, men lyckligtvis innehåller livet också annat än arbete. Man kan också trivas i arbetet. Förutom lönen erbjuder arbetsgemenskaperna arbetskamratskap, lyckanden och betydelse i livet.

Som medlem i ett fackförbund är du med och gör en utveckling av det finska arbetslivet möjlig. Tillsammans strävar vi efter det bästa möjliga arbetslivet, för oss alla.


Jonna Voima
Jytys ordförande

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.