Työsuhde
17.03.2021

Palkankorotukset nuoriso- ja järjestötyössä

KVTES:ssä on sovittu, että työntekijöiden tehtäväkohtainen palkka nousee 1.4.2021 lukien 1 %. Yksityissektorin palkankorotukset riippuvat sovellettavasta työehtosopimuksesta.

Teksti: Heikki Wilén, Veli Vähämäki Kuvat: Jyty

Palkankorotukset KVTES:ssä

KVTES:ssä on sovittu, että työntekijöiden tehtäväkohtainen palkka nousee 1.4.2021 lukien 1 %. Tämän korotuksen saavat kaikki työntekijät. Sen lisäksi on sovittu, että hinnoittelutunnuksien (palkkaluokkien) alarajat nousevat 1 %. Kyseessä on KVTES:n alarajat, ja kunnassa voi olla käytössä tätä korkeammat alarajat.

1.4.2021 KVTES:n alarajat ovat seuraavat:

– Kulttuuri-, liikunta-, nuoriso- ja vapaa-aikapalvelujen johto- ja esimiestehtävät
2 316,73 euroa

– Kulttuuri-, liikunta-, nuoriso- ja vapaa-aikapalvelujen vaativat ammattitehtävät
2 212,17 euroa

– Kulttuuri-, liikunta-, nuoriso- ja vapaa-aikapalvelujen ammattitehtävät
2 109,30 euroa

– Kulttuuri-, liikunta-, nuoriso- ja vapaa-aikapalvelujen peruspalvelutehtävät
1 803,27 euroa

Lisäksi KVTES:ssä on paikallisesti sovittava järjestelyerä. Järjestelyerän suuruus on 0,8 %, ja se on tarkoitettu käytettäväksi muun muassa palkkausjärjestelmien edelleen kehittämiseen sekä palkkausepäkohtien korjaamiseen.

Palkankorotukset yksityisellä sektorilla

Yksityissektorin palkankorotukset riippuvat sovellettavasta työehtosopimuksesta. Katso tarkemmin oma työehtosopimuksesi Jytyn nettisivuilta: Yksityissektorin työehtosopimukset

Esimerkiksi Neuvonta-alan runkosopimuksessa, Yleissopimuksessa sekä Partiotyönantajien työehtosopimuksessa palkankorotuksesta sovitaan ensisijaisesti paikallisesti.

Mikäli paikallista sopimusta ei tehdä, palkat korottuvat ns. perälaudan mukaisesti. Tällöin Neuvonta-alan runkosopimuksessa palkkoja korotetaan huhtikuussa 1,3 % yleiskorotuksella ja 0,7 % suuruisella työpaikkakohtaisella erällä. Vastaavasti Yleissopimuksen ja Partion osalta palkkoja korotetaan toukokuussa 1,2 % yleiskorotuksella ja 0,8 % työpaikkakohtaisella erällä.

Heikki Wilen
työmarkkinalakimies, Jyty

Veli Vähämäki
työmarkkina-asiamies, Jyty

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.