Työsuhde
14.11.2019

Jytyläiselle 10 000 euron korvaukset työsuhteen purkamisesta

Teksti: Heikki Wilén, työmarkkinalakimies

Jytyn jäsen (X) otti yhteyttä Jytyyn, koska hänen työsuhteensa oli purettu yllättäen. Työntekijä X oli ollut työnantajan palveluksessa noin 10 vuotta. Yllätyksellisyydestä kertoo se, että työntekijä X:n työsuhde oli purettu ja vasta tämän jälkeen oli järjestetty kuulemistilaisuus, jota laki vaatii ennen työsuhteen päättämistä.

Työntekijä X:ää oli varoitettu noin puoli vuotta aiemmin epäasiallisesta käyttäytymisestä, mutta koskaan ei ole selvinnyt, mihin tapahtumaan varoitus liittyy. Työnantaja vetosi purkuperusteena epäasialliseen käytökseen, josta esimerkkinä työnantaja mainitsee sen, että työntekijä Y olisi ollut työntekijä X:n käytöksestä niin ahdistunut, että työntekijä Y aikoi päättää työsuhteensa johtuen työntekijä X:n käytöksestä. Lopulta kuitenkin ilmeni, että työntekijä Y oli purkanut työsuhteensa koeajalla vasta sen jälkeen, kun työntekijä X:n työsuhde oli purettu. Näin ollen oli ilmeistä, että työntekijä Y:n koeaikapurun syynä on ollut jokin muu syy kuin työntekijä X.

Näissä olosuhteissa katsoin, ettei työnantajalla ollut erittäin painavaa syytä työsuhteen purkamiseksi. Todellinen työsuhteen päättämisen syy liittynee työntekijän ja työnantajan välisiin henkilökemioihin. Asia sovittiin työnantajan kanssa oikeudenkäynnin välttämiseksi, ja työnantaja maksoi työsuhteen päättymisestä yli 10 000 euron korvaukset.

Heikki Wilén
Työmarkkinalakimies

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.