Työsuhde
26.10.2022

Pääluottamusmies Paula Ekström, Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri, Savonlinnan seudun Jyty ry

Hyvinvointialueeseen siirtyminen työllistää

Teksti: Tiina Tenkanen Kuvat: Sirpa Mikkonen
Pääluottamusmies Paula Ekströmillä on 130 jytyläistä edustettavaa Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosterissa. He toimivat muun muassa osastonsihteereinä, laitoshuoltajina, hoitajina, välinehuoltajina ja logistiikkatyöntekijöinä.

Pääluottamusmies Paula Ekström Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosterista on toiminut tehtävässään maaliskuusta 2022 saakka. Hänet valittiin tehtävään varapääluottamusmiehen paikalta, kun silloinen pääluottamusmies jäi eläkkeelle.

Ekströmillä on 130 jytyläistä edustettavaa. He toimivat muun muassa osastonsihteereinä, laitoshuoltajina, hoitajina, välinehuoltajina ja logistiikkatyöntekijöinä.

Vajaan vuoden mittaisen pääluottamusmiesrupeaman aikana Ekström on jo saanut paljon myönteistä palautetta edustettaviltaan.

– Paneudun jäsenen huoliin ja otan selvää asioista mahdollisimman pian, hän kertoo.

Paneudun jäsenen huoliin ja otan selvää asioista mahdollisimman pian.

Pääluottamusmiestä työllistää eniten hyvinvointialueeseen siirtyminen vuoden alusta. Tammikuusta lähtien Etelä-Savon hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut 12 kunnan alueella Savonlinnasta Pertunmaalle ja Pieksämäeltä Mäntyharjuun.

– Hyvinvointialueelle siirtyvät kaikki jytyläiset Sosterista sekä muutama myös Savonlinnan kaupungin palveluksesta. Jäseniltä on jo tullut kyselyitä palkkauksesta ja tehtävänkuvista, Ekström kertoo.

Kaikki hyvinvointialueelle siirtyvät työntekijät voivat seurata Teamsissa järjestettäviä viikoittaisia Varttiwebinaareja. Niiden aiheina on eri osastojen hyvinvointialueen valmistelut.

Paula Ekströmin mielestä pääluottamusmiehen työ on hauskaa ja mielenkiintoista. Hän toivookin, että entistä useampi kiinnostuisi luottamusmiehen ja pääluottamismiehen tehtävistä.

Ekström on toiminut Savonlinnan seudun Jytyn sihteerinä vuoteen 2019. Myös yhdistyksen nuorisovastaavan, tiedotusvastaavan ja koulutusvastaavan tehtävät tulivat tutuiksi.

Kaksi päivää viikossa Ekström hoitaa pääluottamusmiehen tehtäviä. Kolme päivää viikossa hän työskentelee Savonlinnan keskussairaalan apteekissa lääketyöntekijänä.

– Olen tullut tälle alalle sattumalta. Toimistopalvelujen merkonomikoulutuksen aikana minut ohjattiin kesätöihin apteekkiin.

Olisi tärkeää saada ihmiset innostumaan näistä hommista, jotta luottamusmiehiä olisi tarpeeksi vastaisuudessakin.

Myöhemmin Ekström on suorittanut oppisopimuksella lääketeknikon tutkinnon. Asiakkaina ovat sairaalan eri osastot.

Pääluottamusmiestä harmittaa, ettei luottamustehtäviin juurikaan ole osoitettu kiinnostusta.

– Olisi tärkeää saada ihmiset innostumaan näistä hommista, jotta luottamusmiehiä olisi tarpeeksi vastaisuudessakin.

Ekström kehuu, että Jytyn aluetoimisto auttaa aina ja on luottamusmiehen tukena. Muiden Jytyn pääluottamusmiesten sekä alueella toimivien liittojen kanssa tehdään yhteistyötä.

– Tämä on hauskaa ja mielenkiintoista hommaa.

Muutoksen tuulet kuitenkin puhaltavat Paula Ekströmin työelämässä. Hän siirtyy lokakuun viimeinen päivä töihin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, KYS:n sairaala-apteekkiin lääketeknikoksi.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.