Työelämä
20.06.2019

Leikkurissa 104 henkilötyövuotta

Jyty Savonlinnan seudun pääluottamusmies Paula Pulkkinen

Teksti: tiina tenkanen Kuvat: sirpa mikkonen

Savonlinnan kaupungin yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen.

– Kesäkuun loppuun mennessä hallintokunnat tekevät ehdotukset tämän vuoden 0,3 miljoonan euron ja ensi vuoden 1,5 miljoonan euron henkilöstösäästöistä, jytyläinen pääluottamusmies Paula Pulkkinen kertoo.

Kun kaupungin henkilöstömenojen, palveluiden toimintamenojen sekä Sosterin leikkaukset lasketaan yhteen, Savonlinnan kaupunki tasapainottaa talouttaan arviolta 14 miljoonalla eurolla vuoteen 2022 mennessä. Henkilöstömenojen osuus säästöistä on 4,8 miljoonaa euroa.

Kuluva vuosi mukaan lukien on tarkoitus säästää yhteensä 104 henkilötyövuotta. Kaupungin palveluksessa työskenteli

vuoden vaihteessa 900 vakituista ja 182 määräaikaista työntekijää. Henkilökunnasta noin 100 on jytyläisiä.

– Säästöjä haetaan vapaaehtoisilla keinoilla, kuten virka- ja työvapailla, säästövapailla sekä muilla ratkaisuilla.

Määräaikaisia työsuhteita ei jatketa, ja eläkeikäisiä mahdollisesti irtisanotaan. Osa-aikaistukset ja siirrot toisiin tehtäviin ovat mahdollisia. Työnantajan tiedotus yt-neuvottelun tuloksen toimeenpanosta on ollut pääluottamusmiehen mukaan tähän asti niukkaa, joten vielä ei tiedetä, riittävätkö henkilötyövuosien leikkaukset.

Väkeä on jo vähennetty vuosina 2013–2018 noin 200 henkilötyövuotta, liittyen toimintojen järkeistämiseen Savonrannan, Punkaharjun ja Kerimäen liityttyä Savonlinnaan.

– Toimenkuvat ovat olleet myllerryksessä. Henkilöstö on venynyt, kun esimerkiksi toimenkuvia on laajennettu.

Yt-neuvottelut koskevat myös Pulkkista itseään, sillä hän työskentelee asuntosihteerinä teknisellä toimialalla. Pääluottamusmiehenä hän on huolissaan muun muassa jytyläisten koulunkäynninohjaajien kohtalosta, sillä sivistystoimen leikkauksien takia luokkien oppilasryhmiä yhdistetään ja tuntikehystä leikataan.

Hyvänä puolena Pulkkinen pitää yhteistyötä pääsopijajärjestöjen eli JHL:n, Tehyn, Teknisten ja Jukon kanssa.

– Olemme pohtineet asioita yhdessä ja julkaisseet oman lehdistötiedotteemme medialle.

Kesäkuun alussa tuleva pääministeri Antti Rinne (sd) lupasi hallitusohjelman julkistamistilaisuudessa tukea Savonlinnan kaupungille.

– Se olisi todella hienoa. Nyt toivon, että saataisiin säästöt kasaan, ettei jouduttaisi vuodenvaihteen jälkeen taas yt-neuvotteluihin.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.