Näkökulmat
17.12.2020

Uudella nimellä ja visuaalisuudella kohti uutta

Itse kukin meistä hakee omaan elämäänsä aika ajoin uusia tuulia. Osa uusilla vaatteilla, toiset harrastuksilla tai vaikkapa uudella elämänasenteella.

Jytyssä päätimme uudistaa liiton nimen aiempaa ytimekkäämmäksi, helpommin muistettavaksi ja nimenomaan kertomaan perustehtävästämme: Ammattiliitto Jyty puolustaa jäsenistöä ja toimii tarmokkaasti edistääkseen jäsenistön työelämän kehittämiseen, edunvalvontaan ja työhyvinvointiin liittyviä tavoitteita.

Tässä lehdessä sivuilla 16–17 kerromme muun muassa kuvin liiton brändiuudistuksesta, johon olennaisena osana kuuluu myös raikastettu värimaailma, iloisuus ja optimistisuus.

Uudistusta on viety käytäntöön yhteistyössä strategisen ja visuaalisen sisältötoimisto Kubo Creative Agencyn kanssa. Liiton uusittu visuaalisuus esimerkiksi värimaailmassa näkyy myös Jyty-lehdessä ensi vuoden ykkösnumerosta lähtien.

Ammattiliitto Jyty puolustaa jäsenistöä ja toimii tarmokkaasti edistääkseen jäsenistön työelämän kehittämiseen, edunvalvontaan ja työhyvinvointiin liittyviä tavoitteita.

Vihreä on päävärimme. Se on uuden alun väri.

Aasinsiltana vihreästä väristä voi näin joulun aikaan aistia kuusen havun tuoksun. Ja tuoksuthan kuuluvat jouluun jos mitkä. Ja muistot.

Joulun tuoksut imevät muistoja alitajuntaamme. Sieltä löytyvät äidin tai mummon leipomien pipareiden ja lapsuuden joulupöytien tuoksut. Niiden kautta voimme kulkea parhaimmillaan vuosikymmenten takaisiin joulumuistoihin.

Näinä koronapandemian aikoina korostetaan turvallisuutta, mutta samalla kuitenkin toivoa paremmasta: Tästäkin selvitään yhdessä. Taudin aiheuttamasta turvattomuudesta huolimatta meitä jokaista kutsutaan joulun perinteisen sanoman tavoin paremman tulevaisuuden tekijöiksi.

Yhteiskunnalliset päättäjät – poliitikot – ovat paljon vartijoina hyvinvointi- ja peruspalvelurahojen käyttöä priorisoidessaan. He, sinä ja minä rakennamme päivittäisillä toiminnoillamme ja päätöksillämme elämäntapoja, jotka usein vahvistuvat meitä ohjaaviksi arvoiksi. Joko hyvään tai huonoon suuntaan.

Näinä koronapandemian aikoina korostetaan turvallisuutta, mutta samalla kuitenkin toivoa paremmasta: Tästäkin selvitään yhdessä.

Tärkeää on kuitenkin pitää mielessä, että on arvoja, joita ei voi ostaa eikä arvioida rahassa. Epäkohdista huolimatta suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on edelleenkin maailman huippua. Meillä suomalaisilla on aihetta olla saavutuksistamme ylpeitä.

Ilman työtä ja yrittämistä ei synny yhteistä hyvää, niin sanottua jaettavaa, jolla hyvinvointipalvelummekin pääosin rahoitetaan. Vain niiden perustalle voimme rakentaa entistä oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, jossa välittäminen ja vastuu ovat avainsanoja.

Jyty on mukana Hyvä Joulumieli -keräyksessä. Tehkäämme omalta osaltamme hyvää vähävaraisille keräykseen osallistumalla.

Joulun pyhinä meille itse kullekin toivottavasti suodaan mahdollisuus rauhoittua. Tunnetussa joululaulussa todetaan: Oi jospa meillä ois joulu ainainen. Ehkä se on liikaa pyydetty. Mutta miten joulun sanoman tavoitamme, on suurelta osin kiinni itsestämme.

Rauhallista ja turvallista joulua teille Jyty-lehden lukijat ja hyvää uutta vuotta 2021.

P.S. Kiitos Maija Pihlajamäelle 10 vuoden yhteisestä matkasta liiton puheenjohtajana ja työtoverina!

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.