Kolumnit
17.06.2021

Kissa kiitoksilla elää – ja vaatimattomuus kaunistaa

Yö-yhtyeen hittibiisissä lauletaan: ”Kiitos ja kunnia, aina jäävät saamatta. Kuka sankariksi nostaa, raskaan työnsä raatajan?”

Nykypäivän työelämästä puhuttaessa yleisimpiä teemoja tuntuvat olevan kiire, paineet ja rankkuus. Moni kokee, ettei omaa työtä arvosteta, työtaakka on liian suuri tai esimies on töykeä. Se on kamalaa ottaen huomioon, kuinka suuren osan elämästämme vietämme työnteon parissa.

On valitettava tosiseikka, ettei tekemästään työstä aina saa tunnustusta. Aina ei kuitenkaan ole kysymys siitä, että työkaverit jättäisivät tehdyt asiat tahallaan huomiotta. Jos heillä itsellään on kuormaa joko töissä tai henkilökohtaisessa elämässä, eivät he välttämättä ymmärrä panna merkille sitä, mitä muut tekevät työyhteisön eteen.

Kokeile heti tänään. Anna kollegallesi kiitosta ja kunniaa. Jossain vaiheessa saat varmasti itsekin jotain takaisin.

Suomalainen ei mielellään mainosta omia ansioitaan. Sitä ei välttämättä tarvitsekaan tehdä. Joskus voi olla tehokkaampaa houkutella ihmiset esiin omista kuplistaan. Ihan ensimmäiseksi voi avata omat silmänsä ja tehdä positiivisen palautteen antamisesta normaalia.

Haastan sinut näin kesäloman kynnyksellä miettimään, mitä positiivista muut ihmiset tuovat elämääsi. Jollakin työkaverilla voi olla erityisen hauskat vitsit, toinen taas tekee työnsä aina ajallaan ja täsmällisesti. Kolmas on huikea tiimipelaaja.

Sanomalla nämä asiat ääneen saatat piristää toisen päivää ja saada hänet tuntemaan, että juuri hänen panoksellaan on merkitys. Kokeile heti tänään. Anna kollegallesi kiitosta ja kunniaa. Jossain vaiheessa saat varmasti itsekin jotain takaisin.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.