Työsuhde
24.03.2020

Tunnelmia yksityissektorin neuvottelurintamalta

Teksti: Päivi Salin

Jyty neuvottelee useista yksityissektorin sopimuksista. Moni sopimusala on tätä kirjoittaessa sopimuksettomassa tilassa. Tämä tarkoittaa sitä, että työrauhavelvoitetta ei ole näillä sopimusaloilla. Silloin lakkoilu ja muut työtaistelutoimenpiteet ovat sallittuja painostustoimia uuden työehtosopimuksen solmimisen vauhdittamiseksi.

Kun työehtosopimusten voimassaolo lakkaa, alkaa sopimukseton tila, ellei uusia sopimuksia ole tähän mennessä solmittu. Sopimuksettoman tilan aikana sovelletaan vanhan työehtosopimuksen määräyksiä siihen asti, kunnes uusi työehtosopimus on solmittu. Tätä kutsutaan jälkivaikutukseksi. Kaikki työsuhteen ehdot jatkuvat entisen kaltaisina: palkat, vuosilomat, sairausajan palkka jne.

Luonnollisesti ilman uutta sopimusta ei saa palkankorotuksia, vaikka muille aloille tulee yleiskorotuksia tiettynä aikana. Neuvotteluja sopimuksien aikaansaamiseksi käydään kiivaaseen tahtiin sopimuksettomassa tilassa ja etsitään vaihtoehtoja/kompromisseja sopimukseen pääsemiseksi. Mitä pidempään sopimukseton tila jatkuu, sitä todennäköisempää ovat erilaiset työtaistelutoimenpiteet.

Poikkeukselliseksi tämän neuvottelukierroksen tekee se, että Jytyn yksityissektorin sopimusaloilla on aikaisemmilla neuvottelukierroksilla pääsääntöisesti päästy sopimusratkaisuun ennen sopimuskauden päättymistä. Vaikeuksia yksityisalojen sopimusneuvotteluihin on tuonut ns. kiky-tuntien poistaminen. Tämä sama asia on ollut tällä neuvottelukierroksella kompastuskivenä muuallakin yksityisalojen neuvotteluissa ja lakkojen kautta on haettu painovoimaa neuvotteluihin.

Koska kyseessä on liittokierros, sopimusratkaisujen sisällöt tulevat eroamaan toisistaan. Neuvotteluja käydään eri työnantajaliittojen kanssa ja sopimukset ovat keskenään erilaisia, joten sopimusten neuvottelutulokset poikkeavat toisistaan. Yksityisaloilla ei ole yhtä ainutta mallia, jota voitaisiin käyttää kaikissa Jytyn sopimuksissa neuvoteltaessa uudesta työehtosopimuksesta.


Päivi Salin

työmarkkina-asiamies, Jyty

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.