Työsuhde
18.06.2020

Miten poikkeustila kouraisi koulutyötä?

Jyty järjesti keväällä koulunkäynninohjaajille webinaareja, joissa käsiteltiin koronaviruksen vaikutuksia työhön. Kolme jytyläistä kertoo, kuinka poikkeustilanne on näkynyt omalla työpaikalla ja palkkapussissa.

Teksti: Minna Hotokka Kuvat: Haastateltavat

Marke Suorajärvi, 57, koulunkäynninohjaaja, Kuusamon kaupunki, Jyty Kuusamon hallituksen jäsen

Meillä vakituisilla ei tullut palkanmaksun keskeytyksiä, mutta teimme kahdeksan päivää lyhennettyä työpäivää. Kun koulu taas alkoi, palasimme normaaliin työaikaan. Ensimmäisen viikon lähinnä valvoin liikuntasalissa kokeidentekijöitä.

Kesä menee meillä normaalisti. Olen kesäkeskeytyksellä eli työkkärin listoilla, kunnes palaan taas töihin. Jos etäopetus jatkuu syksyllä, toivon, että meitä ohjaajia hyödynnettäisiin siinä ihan alusta asti.

Marjatta Ruokolainen, 61, koulun-käynninohjaaja, Joensuun kaupunki, Jyty Joensuu

Meillä syntyi hirveä sotku. Ensin tuli palkanmaksun keskeytys. Kun koulut avattiin, palasin töihin.

Normaalisti minulla on kesäkeskeytys, mutta nyt meidät lomautettiin kesä–elokuuksi. Kuitenkin meidät pakotettiin ottamaan kesälomia jo toukokuussa.

Harvoin minulta menee työasioiden takia yönunet, mutta nyt niin on käynyt. Ei tässä ihan asianmukaisesti ole toimittu.

 

Päivi Lahti, 49, koulu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja, Vihdin kunta, Jyty Vihdin hallituksen varajäsen ja virkistystoimikunnan jäsen

Meillä oli huhtikuussa kaksi viikkoa kestänyt työnteon keskeytys, minkä jälkeen meidän oli määrä olla lomautettuina kesäkuun loppuun asti. Onneksi kunta perui lomautuksen. 20. huhtikuuta aloitin osittaiset etätyöt. Koulujen auettua työskentelin taas normaalisti, myös iltapäiväkerhossa.

Kesälomautuksista meillä ei ole puhuttu. On tosi hienoa, että meillä kunta tarjoaa kesäksi muita töitä. Esimerkiksi itse olen ollut kirjastossa ja päiväkodeissa.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.