Ammatit
05.02.2020

Jytyn ammattialatoiminta uudistuu

Jytyn ammattialatoimintaa on kehitetty viime vuoden aikana, ja toiminta uudistuu keväällä 2020. Tavoitteena on ollut päivittää Jytyn ammattialatoiminta 2020-luvulle ja vahvistaa jytyläistä ammatti-identiteettiä entisestään.

Teksti: Pekka Laukkanen
Koulunkäynninohjaajat ja varhaiskasvatuksen ammattilaiset ovat yksi Jytyn keskeisistä ammattialoista.

Jytyllä on jo usean vuoden ajan ollut niin sanottua ammattialatoimintaa keskeisille jytyläisille ammattialoille, jotka kattavat ison osan liiton jäsenistä.

Ammattialatoimintaa on kehitetty, ja toiminta uudistuu keväällä 2020. Ammattialatoiminnan päivittämisellä halutaan vahvistaa jytyläistä ammatti-identiteettiä entisestään.

Haluamme myös kuulla entistä paremmin kentän ajatuksia: minkälaista ammattialatoiminnan tulisi olla tulevaisuudessa ja mihin asioihin meidän tulisi ammattialatoiminnassamme keskittyä?

Tarkoituksena on ollut löytää yhteisiä tarttumapintoja myös opiskelijatoiminnan ja ammattialatoiminnan väliltä, jotta opiskelijat löytäisivät Jytyn viimeistään työelämään siirtyessään – parhaimmillaan jo opiskeluaikana ja harjoittelujaksoilla työpaikoilla.

Jytyn ammattialatoiminnan tavoitteena on muun muassa nykyisten jäsenten palveleminen, kentän kuuleminen ja vaikutusmahdollisuuksien edistäminen sekä jytyläisten ammatti-identiteettien vahvistaminen.

Ammattialatoimintamme kautta haluamme myös profiloida Jytyä eri ammattialoille ja kehittää ammattialojen edunvalvontaa, esimerkkeinä työelämän kehittäminen, koulutuspolitiikka sekä työelämän ja ammattialojen lait. Ammattialatoiminnan kehittämisen toivomme vahvistavan myös jäsenhankintaa.

Lue lisää Jytyn ammattialatoiminnasta:
Ammatillisuus Jytyssä

Jytyn ammattialaryhmät

Toimintansa aloittavat uudella koostumuksella ja uudella nimellä:

Kasvatuksen ja koulutuksen ammattiala (koulunkäynninohjaajat ja varhaiskasvatus yhdessä)

Sosiaali- ja terveysala (sosiaaliala ja terveysala yhdessä)

Sihteeri-, hallinto-, asiantuntija- ja ICT-työn ammattiala (sihteeri-, hallinto- ja ICT- ala yhdessä sekä asiantuntijatyö)

Entisennimisinä jatkavat:

Kirjastoalan ammattialaryhmä

Nuoriso- ja järjestötyön ammattialaryhmä

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.