Näkökulmat
06.04.2022

Muutosten kevät

Rapsakka pakkasaamu -20 astetta maaliskuun 10. päivänä. Astuin juuri junaan Lappeenrannan rautatieasemalta, määränpäänä Helsinki ja liittohallituksen kokous. Kokouksen asialistalla on mm. Jytyn tilinpäätös ja toimintakertomus 2021 ja strategia. Pitkästä aikaa pääsemme kokoustamaan kasvotusten. Toukokuussa näemme sitten myös liittovaltuutettujen kanssa. Tapaamiset kasvotusten mahdollistavat ”rennomman” keskustelun ja tutustumisen muihin jytyläisiin päättäjiin.

Liiton johto on käynyt eri sopimusneuvotteluja koko alkuvuoden, ja osan kanssa ne yhä jatkuvat. Toivotaan, että yhteisymmärrys ja kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu syntyy joka sopimusalalla. Reilut palkankorotukset olisivat varmasti tervetulleita monien jytyläisten mielestä.

Yhdistykset valmistelevat kevätkokouksiaan ja suunnittelevat tämän vuoden tapahtumia jäsenistölleen. Työpaikkakäynnit, kurssit, koulutukset ja tapahtumat pyritään käynnistämään joka puolella Suomea kevään aikana.

Älkää unohtako jäsentapahtumia ”ota kaveri mukaan” -periaatteella. Työpaikoillamme on mahdollisia uusia jäseniä, vaikka usein tuntuu, että kun kolme lähtee, niin yksi tulee tilalle. Suomessa palkansaajien järjestäytymisaste ei ole kuin reilut 50 %, potentiaalia siis varmasti löytyy, muistetaan vain olla aktiivisia. Tämän vuoden tapahtumat tulee varmasti kruunaamaan lokakuussa järjestettävä jäsenristeily.

Suomalaisten yritysten ja yrittäjien tukemisella mahdollistamme hyvän elämän jatkumisen kotimaassamme.

Euroopan ja koko maailman tilanne on muuttunut parin viimeisen viikon aikana käsittämättömäksi. Toivottavasti sota Ukrainassa päättyy mahdollisimman pian, että viattomien ihmisten ei tarvitse joutua kärsimään enää yhtään enempää.

Meidän tulee nyt kohdistaa ostovoimamme kotimaisiin tuotteisiin ja palveluihin. Suomalaisten yritysten ja yrittäjien tukemisella mahdollistamme hyvän elämän jatkumisen kotimaassamme. Valitettavasti elinkustannukset ovat nousseet nopeasti, ja tämä tuntuu meidän kaikkien kukkaroissa. Elintarvikkeiden hinnat tulevat nousemaan. Sähkön ja polttoaineiden hinnat ovat mielestäni ylittäneet kipurajan jo aikaa sitten.

Onko ihmisten toimeentulo turvattu pakollisten menojen jälkeen ja uhkaako ruokapula myös meitä suomalaisia tulevaisuudessa? Sähkö ja elintarvikkeet ovat meille kaikille välttämättömiä, ja osalla myös oma auto on jokapäiväisessä käytössä.

Minun työnantajani tarjosi mahdollisuuden työsuhdepyörään. Polkupyörän käyttäminen työmatkoihin pienentää autoilusta syntyviä kuluja huomattavasti, lisäksi luonto ja kunto kiittävät. Nyt odotankin innolla lumien sulamista ja teiden kuivumista, että pääsen taittamaan työmatkani pyöräillen.

Aurinkoista kevään jatkoa teille kaikille!

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.