Näkökulmat
06.05.2021

Erikoinen vuosi takana, tulevaisuus edessä

Toivottavasti kevät alkaa olla jo kesän puolella, kun pääsemme tätä Jyty-lehteä lukemaan. Reilu vuosi hyvin erikoista aikaa on takana. Olemme oppineet paljon uusia toimintatapoja liiton toiminnassa, niin kuin varmasti teistä monet oman työnne parissakin.

Jytyn hallituksen ja valtuuston kokoukset on pidetty etäkokouksina. Onneksi pääsimme näkemään toisemme viime marraskuun järjestäytymiskokouksessa.

Marraskuussa valitut uudet luottamushenkilöt edustavat montaa eri ammattiryhmää. Tämä on varmasti liitolle rikkaus. Päättäjät ovat motivoituneita, innostuneita, keskustelevia ja osaavia. Toivottavasti näemme valtuutettujen kanssa jälleen ensi marraskuussa. Toukokuun lopun kevätvaltuusto voi olla vielä liian aikaista livekokoukselle. Varmasti saamme etäyhteyksilläkin viime vuoden tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksyttyä. Lisäksi valitsemme edustajat STTK:n edustajistoon. Liiton talous näyttää viime vuodelta ylijäämäiseltä, johtuen paljolti kurssien, koulutuksien ja tapahtumien peruuntumisista.

Olemme oppineet paljon uusia toimintatapoja liiton toiminnassa, niin kuin varmasti teistä monet oman työnne parissakin.

Eräänä aamuna töihin mennessäni radiossa puhuttiin etäkokousapatiasta. Jatkuvat teamsit ovat väsyttäneet meistä monet. Kamerat pidetään suljettuina, että ei tarvitse aamulla katsoa peiliin ja kammata tukkaa. Monilla on ikävä työkavereita ja sosiaalisia tapaamisia. Eihän se kahvitauko ole samanlainen tietokoneen välityksellä kuin työpaikan kahvihuoneessa. Myönteisen ilmapiirin luominen on tärkeää näissä poikkeusoloissa. Muistetaan kaikki hymyillä ja ylläpitää huumoria.

Jyty on tarjonnut useita webinaareja työhyvinvointiin, omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyen sekä koulutuksia luottamusmiehille. Suuri KIITOS näistä. Webinaarit ovat olleet hyvin suosittuja ja mielestäni laadukkaita, suosittelen. Toivottavasti tekin olette saaneet näistä piristystä ja vaihtelua omaan arkielämäänne. Osallistukaa webinaareihin, jos ette vielä ole osallistuneet.

Yhdistyksiltä toivon lisää aktiivisuutta. Pyytäkää uusia jäseniä mukaan toimintaanne. Kysykää heitä luottamustehtäviin. Tehkää yhteistyötä naapuriyhdistysten kanssa. Muistakaa tukea ja auttaa luottamusmiehiä parhaanne mukaan. Pyytäkää rohkeasti luottamushenkilöitä vieraaksenne kokouksiinne. Tulemme mielellämme!

Toivotan teille kaikille aurinkoisia kesälomakuukausia ja koronavapaata tulevaisuutta. Ja muistakaa vaikuttaa kuntavaaleissa!

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.