Hyvinvointi
04.11.2021

Jytyäinen harrastaa:

Onko tässä Suomen kaunein koti?

Anna Kokkonen kunnosti rintamamiestalonsa niin pieteetillä, että päätyi televisioon.

Teksti: Minna Hotokka Kuvat: Jussi Partanen
Jytyläisen lastenhoitajan Anna Kokkosen ja hänen miehensä koti on mukana MTV3:n Suomen kaunein koti -ohjelman finaalissa.

Intohimoinen harrastus voi joskus viedä televisioon saakka. Näin kävi kokemäkeläiselle Anna Kokkoselle, jota pyydettiin mukaan parhaillaan MTV3:lla esitettävään Suomen kaunein koti -kilpailuohjelmaan.

Kokkosen ja hänen miehensä rakkaudella remontoima talo eteni kilpailun finaaliin, joka ratkeaa parin viikon kuluttua. Kilpailukokemus on ollut Kokkosen mukaan tosi kiva.

Anna Kokkosta jännitti ensin lähteä mukaan televisio-ohjelmaan, koska talon laajennusosa on vielä remontoimatta.

– Minulla on salaa ollut unelma, että pääsisin joskus ohjelmaan mukaan.

Sisustus ja estetiikka kietoivat päiväkodissa työskentelevän Kokkosen pauloihinsa jo nuorena.

– Työkaverinikin tietävät, että jos olen paikalla, lasten piirustuksia ei laiteta seinään maalarinteipillä.

Keltainen on Anna Kokkosen lempiväri, joka toistuu lukuisissa yksityiskohdissa huoneesta toiseen. Usein sopivia keltaisia sisustuselementtejä löytyy kirpputoreilta.

Kokkosen ja hänen miehensä valoisassa rintamamiestalossa on viisi huonetta ja keittiö, jotka pariskunta on remontoinut sähkö- ja putkitöitä lukuun ottamatta omin voimin. Ison työn on tehnyt puolison isä.

Vanhan talon kunnostamisessa tärkeää on Kokkosen mielestä ajan hengen kunnioittaminen. Kun ajattelee kekseliäästi, ei tarvitse asua museossa.

– Esimerkiksi keittiössä meillä on isossa kiintokaapissa mikro, jota emme halua pitää esillä.

Esimerkiksi keittiössä meillä on isossa kiintokaapissa mikro, jota emme halua pitää esillä.

Anna Kokkonen sanoo, että kiehtovinta remontoinnissa ja sisustamisessa on nähdä omien kättensä jälki.

Kiehtovinta remontoinnissa ja sisustamisessa on nähdä omien kättensä jälki. Erilaisia ratkaisuja voi kokeilla rohkeasti, eikä kaiken tarvitse olla niin vakavaa. Sopivia huonekaluja ja sisustusesineitä taas on hauska etsiä kirppareilta.

– Tyylini on aika kerroksellinen, värikäs ja leikkisä. Tämä talo vaati väriä ja pehmeyttä.

Tyylini on aika kerroksellinen, värikäs ja leikkisä. Tämä talo vaati väriä ja pehmeyttä.

Vanhan talon kunnostamisessa tärkeää on Anna Kokkosen mielestä ajan hengen kunnioittaminen. Kun ajattelee kekseliäästi, ei tarvitse asua museossa.

Ideoita Kokkonen poimii netistä. Hänen sisustusaiheisella Instagram-tilillään @annako0 on tätä nykyä yli 9 000 seuraajaa, joiden kokemuksesta ja neuvoista on usein remontoinnissa apua.

Seuraavaksi Kokkonen ja hänen miehensä aikovat käydä vuosituhannen taitteessa rakennetun laajennusosan kimppuun. Kiirettä ei ole, sillä parikymmentä vuotta vanha sauna, kylpyhuone ja kodinhoitohuone ajavat vielä asiansa.

Rintamamiestalossa asuu Annan Kokkosen lisäksi avomies ja kaksi kissaa.

Kyllä lastenhoitajan palkoilla aina sivutulo kiinnostaa

Tulevaisuudessa jytyläinen luottamusmies haaveilee tekevänsä sisustusaiheisesta sisällöntuotannosta itselleen toisen työn.

– Kyllä lastenhoitajan palkoilla aina sivutulo kiinnostaa, hän naurahtaa.

Anna Kokkosen sisustusaiheisella Instagram-tilillään @annako0 on tätä nykyä yli 9 000 seuraajaa, joiden kokemuksesta ja neuvoista on usein remontoinnissa apua.
Tulevaisuudessa jytyläinen luottamusmies haaveilee tekevänsä sisustusaiheisesta sisällöntuotannosta itselleen toisen työn. – Kyllä lastenhoitajan palkoilla aina sivutulo kiinnostaa, hän naurahtaa.

Anna Kokkonen, 37

Työ: Ryhmäavustaja ja lastenhoitaja päiväkoti Villa Vilinässä Kokemäellä.

Koulutus: Ylioppilas. Takana sosionomiopintoja.

Asuu: 120 neliön rintamamiestalossa Kokemäellä Satakunnassa. Talo on mukana MTV3-kanavalla esitettävässä Suomen kaunein koti -kilpailuohjelman finaalissa, joka nähdään televisiossa 16.11.

Perhe: Avomies ja kaksi kissaa.

Yhdistys: Jyty Kokemäki ry:n luottamusmies.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.