Ajankohtaista
28.02.2024

Minä vaikutan:

Mitä kuuluu, Marika Norrena?

”On opittava asettumaan toisen saappaisiin”, Evijärvellä asuva maatalouslomittaja sanoo.

Teksti: Leena Filpus Kuvat: Ulla Nisonen
Pääluottamusmiehenä pääsee auttamaan muita, jytyläinen Marika Norrena tiivistää.

Mitä tehtäväsi antaa sinulle? 

”Olen ollut aiemmin maatalouslomittajien luottamusmiehenä ja maaliskuusta 2022 koko Pedersören kunnan jytyläisenä pääluottamusmiehenä. Tässä pääsee auttamaan muita. Aina kun saadaan jonkun jäsenen ongelma ratkaistua, tulee itsellekin hyvä mieli.” 

Aina kun saadaan jonkun jäsenen ongelma ratkaistua, tulee itsellekin hyvä mieli.

“Olen oppinut ymmärtämään työelämän moninaisuutta ja myös sitä, milloin kannattaa joustaa”, Marika Norrena kertoo pääluottamusmiehen pestin tuomista opeista.

Mikä innosti sinut mukaan?

”Halukkaita pääluottamusmieheksi ei ollut jonoksi asti, joten oikeastaan vähän ajauduin mukaan. Mutta tämä on ollut tosi kiinnostavaa! Pienenä ongelmana on kaksikielinen kunta. Etenkin rannikolla on paljon niitä, jotka eivät osaa suomea. Minä ymmärrän vähän ruotsia, sillä mieheni on ruotsinkielinen, mutta monilla alueilla murre on niin omanlaistaan, että vähäisen ymmärrykseni kanssa on niin ja näin.” 

Jos navetassa hajoaa ruokintakone, on pakko keksiä jotain, jotta eläimet saavat ruokaa. Yhtä lailla luottamusmiehenä tarvitaan ongelmanratkaisukykyä.

Marika Norrena peilaa luottamusmiehen tarvitsemaa ongelmanratkaisukykyä omaan työhönsä. “Jos navetassa hajoaa ruokintakone, on pakko keksiä jotain, jotta eläimet saavat ruokaa.”

Mitä olet oppinut tehtävässäsi?

”Jos navetassa hajoaa ruokintakone, on pakko keksiä jotain, jotta eläimet saavat ruokaa. Yhtä lailla luottamusmiehenä tarvitaan ongelmanratkaisukykyä. Mutta kaikki asiat ovat ratkaistavissa. Olen oppinut ymmärtämään työelämän moninaisuutta ja myös sitä, milloin kannattaa joustaa. Koko ajan oppii uutta, niin pykäliä, avarakatseisuutta kuin katsomaan asioita eri näkökulmista. Asioilla on aina monta puolta.”

Marika Norrena työskentelee maatalouslomittajana Pedersören kunnassa.

Kuka?

Nimi:
Marika Norrena 

Ammatti:
Maatalouslomittaja Pedersören kunnassa 

Yhdistys:
Maatalouslomittajat ry 

Rooli:
Jytyn pääluottamusmies Pedersören kunnassa

Mikä on parasta luottamusmiehen pestissä?

Maatalouslomittaja Marika Norrena kertoo videolla, mikä on parasta luottamusmiehen pestissä ja mikä on paras hetki päivässä.

Katso video Jytyn YouTube-kanavalta.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.