Ajankohtaista
15.11.2023

Minä vaikutan:

Mitä kuuluu, Marika Elg?

Kouvolalaiselle koulukuraattorille oikeudenmukainen työelämä on sydämen asia.

Teksti: Leena Filpus Kuvat: Jukka Koskinen
Koulukuraattori Marika Elg on toiminut jytyläisenä yhdistysaktiivina jo parikymmentä vuotta.

Mitä tehtäväsi antaa sinulle?

”Olen ollut lähes 20 vuotta Jyty-aktiivina, ensin nuorisovastaavana, sitten Jyty Kouvolan hallituksessa sekä virkistystoimikunnassa. Kymenlaakson hyvinvointialueen myötä minusta tuli myös luottamusmies. On palkitsevaa saada olla ihmisten äänenä ja korvina vaikuttamassa asioihin. Minusta on tärkeää, että työelämä olisi oikeudenmukaista ja työntekijöiden oikeuksista pidetään kiinni. Tämä on erinomaista arjen vastapainoa, mahdollisuus päästä hetkeksi irti kaikesta muusta.”

On palkitsevaa saada olla ihmisten äänenä ja korvina vaikuttamassa asioihin.

Mikä innosti sinut mukaan?

”Liityin Jytyyn työkaverin houkuttelemana. Hän markkinoi hienosti, että tehdään kaikkea kivaa ja kivaa on tosiaan ollut. Olen päässyt järjestämään niin paljon tapahtumia ja erilaisia matkoja, että olen vitsaillut voivani suorittaa matkailijavirkailijan näyttötutkinnon. Ehkä hienoin reissu oli Budapestiin seitsemisen vuotta sitten.”

Marika Elgin mielestä on tärkeää, että työelämä on oikeudenmukaista ja työntekijöiden oikeuksista pidetään kiinni. Ammattiyhdistystoimintaa Elg kuvailee erinomaiseksi arjen vastapainoksi, mahdollisuudeksi päästä hetkeksi irti kaikesta muusta.

Mitä olet oppinut tehtävässäsi?

”Edunvalvonta on äärimmäisen tärkeää työelämän murroskohdissa, kuten hyvinvointialueiden myötä sekä ylipäätään yhteiskunnallisesti epävarmoina aikoina. Olen vasta menossa luottamusmieskoulutukseen, ja siinä työssä on paljon oppimista. Uskon saavani koulutuksesta työkaluja ja varmuutta jytyläisten tukemiseen.”

Kuka?

Nimi:
Marika Elg

Ammatti:
Opiskeluhuollon kuraattori Kymenlaakson hyvinvointialueella

Yhdistys:
Jyty Kouvola ry

Rooli:
Hallituksen jäsen ja virkistystoiminnan aktiivi, Kymenlaakson hyvinvointialueen jytyläinen luottamusmies

Mikä on parasta työssäsi?

Opiskeluhuollon kuraattori Marika Elg kertoo videolla, mikä hänen työssään on parasta ja mitä aktiivinen toiminta Ammattiliitto Jytyssä on antanut hänelle.

Katso video Jytyn YouTube-kanavalta.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.