Ajankohtaista
07.09.2022

Jyty kysyy:

Mitä Kuntatyö2030-ohjelma antaa jytyläisille?

Kuntatyö2030-ohjelma on kunta-alan työmarkkinaosapuolten työelämän kehittämisen toimialaohjelma. Myös Jyty on mukana ohjelmassa.

Teksti: Tiina Tenkanen Kuvat: Kuntatyö2030
Ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu

Mitä Kuntatyö2030-ohjelma antaa jytyläisille, ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu?

– Myös jytyläiset työpaikat ovat voineet hakea työyhteisölleen sparrausta ja osallistua esimerkiksi kehittämistyöpajoihin.

– Verkkosivuillamme kuntatyo2030.fi on paljon tietoa, vinkkejä ja tapauskuvauksia työntekijöiden, esihenkilöiden sekä organisaatioiden työn kehittämiseen.

Vieläkö Tekojen torille kaivataan kehittämistekoja?

– Odotamme Tekojen torille lisää työn ja palvelujen kehittämistekoja myös jytyläisiltä aloilta, kuten nuorisotyön, hallinnon, kirjaston ja toimistotyön aloilta.

– Tekojen torille on kerätty vuodesta 2015 lähtien lähes 900 kehittämistekoa. Se toimii ideapankkina jatkossakin.

Mitä muuta on saavutettu?

– Työelämän jatkuvaa kehittämistä tarvitaan ohjelmakauden jälkeenkin, joten Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n ja muiden ohjelmien rakentamiseen osallistuvien kanssa on tehty sopimus kunta-alan työelämän kehittämisestä.

Pienistäkin oivalluksista seuraa parempaa työelämää ja parempia julkisia palveluja.

Edellinen kuntatyötä esille tuova Kunteko 2020 -ohjelma päättyi vuoden 2020 lopussa. Mihin Kuntatyö2030-ohjelma tähtää?

– Kunnissa tehtävä työ saa mediassa usein kielteistä huomiota. Kuntatyö2030-ohjelma pyrkii tuomaan kuntatyötä esille myönteisesti. Tässä ollaankin jo osittain onnistuttu sekä saatu myös mediahuomiota.

– Työelämän kehittäminen on pitkäkestoista. Pienistäkin oivalluksista seuraa parempaa työelämää ja parempia julkisia palveluja.

– Kunta voi myös nostaa julkikuvaansa kehittämisinnokkuudellaan. Esimerkiksi palkitsimme 800 työntekijän Limingan kunnan kekseliäisyydestään. Kunnan työntekijät toivat Tekojen torille 50 kehittämistekoa vuonna 2020. Liminka kutsuukin itseään nykyään Suomen kekseliäimmäksi kunnaksi.

Mitä tapahtumia syksyllä on?

– Elokuun lopussa alkoi innostavia kehittämistekoja keräävä Hyvä kiertämään -kampanja.

– Joulukuussa järjestetään Kunteko-gaala, jossa palkitaan parhaat kehittämistyöt.

– Tänä vuonna kehitetään muun muassa kuntien yhteistoiminnan malleja digitaalisilla alustoilla. Teemana on esimerkiksi, miten levitetään hyviä käytäntöjä kuntien sisällä, niiden välillä ja valtakunnallisesti.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.