Ajankohtaista
05.11.2020

Jytyn uusi liittovaltuusto on valittu

Jytyn uuteen liittovaltuustoon valittiin suoralla jäsenvaalilla 37 jäsentä. Äänestysaika oli 25.9.–8.10., ja ehdokkaita oli 76.

Jyty-vaalien tuloksista voi lukea tarkemmin Jytyn nettisivuilta, jonne on koottu kaikkien ehdokkaiden äänimäärät sekä lisätietoa vaalituloksesta.

Lue lisää täältä: Jytyn uusi liittovaltuusto on valittu
Äänimäärät myös digilehdessä: Jyty-vaalien tulos

Vaalipiireittäin liittovaltuutettuja valittiin Etelä-Suomesta 10 (5 yleisvaraa), Itä-Suomesta 10 (5 yleisvaraa), Länsi-Suomesta 10 (5 yleisvaraa) ja Pohjois-Suomesta 7 (4 yleisvaraa). Uusista valtuutetuista naisia on 30 ja miehiä 7, mikä vastaa liiton jäsenistön sukupuolijakaumaa. Äänestysprosentti oli koko Suomessa 14,7 %. Viime Jyty-vaaleissa äänestysprosentti oli 13,9.

Puheenjohtajisto valitaan marraskuussa

Vaalitoimikunta suoritti arvonnan valtuuston yleisvarajäsenten järjestyksen määrittämiseksi Itä-Suomen ja Länsi-Suomen vaalipiireissä, koska äänet menivät tasan osalla yleisvarajäseniksi valituista. Yleisvarajäsenten järjestys on näkyvillä nettisivujen tulostaulukossa.

Jytyn liittovaltuutetuista osa voidaan valita alueidensa vaalikokouksissa liittohallitukseen. Koska valtuutettu ei voi olla jäsen valtuustossa ja hallituksessa yhtä aikaa, yleisvarajäsenistä nousee kyseisestä vaalipiiristä varsinaiseksi valtuutetuksi aina järjestyksessä seuraavat. Kaikki liittovaltuuston ja liittohallituksen jäsenet kuvineen esitellään joulukuun Jyty-lehdessä.

Uuden valtuuston järjestäytymis- ja syyskokous pidetään Clarion Hotel Aviapolis -hotellissa Vantaalla 23.–24.11.2020, jolloin valtuusto valitsee keskuudestaan valtuustolle puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Valtuuston kokouksessa valitaan myös liittohallitus sekä koko liiton puheenjohtaja, joka on samalla myös hallituksen puheenjohtaja. Puheenjohtajaehdokkaat esitellään Jytyn nettisivuilla sekä verkkolehdessä.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.