Ajankohtaista
17.12.2020

Gallup:

Jyty kohti uusia tuulia

Jytyn liittovaltuuston vaaleissa 37 jäsenestä vaihtui kaksi kolmasosaa. Jyty-lehti kysyi kolmelta uudelta valtuutetulta, mikä on Jytyn tärkein tehtävä jäsenen näkökulmasta, mitä he odottavat alkavalta valtuustokaudelta ja mitä he haluavat valtuuston edistävän ja kehittävän.

Teksti: Tiina Tenkanen Kuvat: Matti Matikainen, Jyty

 

Kaarinan kaupungin nuorisotyöntekijä Kati Koskinen, 46, V-S Jyty ry. Kaarinan Jytyn pääluottamusmies.

Liiton tärkein tehtävä on neuvotella edustamilleen ammattialoille tasapuoliset ja reilut työehtosopimukset.

Odotan uusia oppeja hallinnosta ja päätöksenteosta. Toivon toiminnan muuttuvan avoimemmaksi.

Haluan valtuuston kehittävän jäsenlähtöisyyttä ja avoimuutta. Kehittelin meille jo sukupuolivähemmistöjen jäsenkampanjaa eli otettaisiin erilaiset ryhmät paremmin huomioon ja kohdennettaisiin viestintää.

 

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän välinehuoltaja Jamina Pietikäinen, 36, Jyty Pohjois-Pohjanmaa ry:n hallituksen jäsen.

Jytyn tärkein tehtävä on edunvalvonta.

Toivon, että liittovaltuuston toiminta uudistuisi ja kehittyisi seuraavalla valtuustokaudella. Toivon myös, että Jyty irrottautuisi vanhoista kaavoista. Tarvitaan uusia tuulia.

Jytyn brändimuutos on askel uudistumiseen. Jytyn pitäisi erottua massasta. Odotan saavamme hyviä ideoita jäsenhankintaan, koska siinä on aina kehitettävää.

 

Jyväskylän kaupungin asiakasopastaja Nea Kähkönen, 36, Jyty Jyväskylä ry:n hallituksen jäsen.

Tärkeintä on edunvalvonta sekä tiedottaminen ja jäsenneuvonta.

Odotan oman näkemyksen antamista valtuustossa käsiteltäviin asioihin. Aloitteen tekemiseen pitää rohkaista. Liittovaltuuston jäsenet varmistavat, että aloitteet etenevät jatkokäsittelyyn.

Valtuuston on edistettävä päätöksenteon avoimuutta. Hyviä toimintamalleja ei tarvitse vaihtaa, mutta niitä voi kehittää. Päätöksentekoa pitäisi nopeuttaa. Nyt vie kauan aikaa, ennen kuin esimerkiksi aloitteet saadaan käytäntöön.

 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän tietojärjestelmäasiantuntija Henriikka Väisänen, 38, Jyty Iisalmi ry:n hallituksen jäsen vuoden 2021 alusta.

Jäsenen turvaaminen työelämän kiemuroissa on tärkeintä. Lisäksi tärkeitä ovat sujuvat jäsenpalvelut, myös digitaaliset. Odotan huippuhyvää yhteishenkeä ja rakentavaa toimintaa. Toivon, että listalla on liittoa uudistavia aiheita myös digialustoihin liittyen.

Ykkösenä pitäisi olla liiton näkyvyyden parantaminen nuoria ajatellen. Haluaisin edistää mm. tulevaisuustyöryhmän striimaamisaloitetta. Jäsenet voisivat osallistua suoratoistolähetykseen chatin tai vaikkapa ruudulla esitettävän pelin kautta.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.