Ajankohtaista
27.02.2020

Eksote vähentää henkilökuntaa

Teksti: Sanna Pyysalo

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena Eksoten hallitus hyväksyä toimenpiteet henkilöstövaikutusten kokonaissuunnitelmasta. Päätöksen mukaan Eksoten henkilöstön vähentämistarve kohdistuu enintään 69 henkilöön, joista noin 29 henkilölle pystytään tarjoamaan heti uutta työtä tai virkaa.

Alun perin ennen yt-neuvottelujen alkamista vähennystarpeeksi arvioitiin hieman yli 100 henkilötyövuotta. Tämän hetkisen arvion mukaan kaiken kaikkiaan 40 henkilölle ei ainakaan vielä tässä vaiheessa pystytä tarjoamaan uutta työtä. Suunnitelma tarkentuu täytäntöönpanon yhteydessä.

Irtisanomiset kohdistuvat perhe- ja sosiaalipalveluihin, terveys- ja vanhuspalveluihin sekä strategisiin tukipalveluihin.

Ennen irtisanomista kartoitetaan eläkemahdollisuudet ja viranhaltijalain tai työsopimuslain mukaiset mahdollisuudet sijoittaa tai kouluttaa henkilö toisiin tehtäviin.

Irtisanomisten toteuttaminen aloitetaan maaliskuun alussa niin, että kaikki irtisanomiset on toteutettu yhden kuukauden kuluessa siitä, kun työnantajan päätös on annettu tiedoksi Eksoten yhteistoimintaneuvotteluja käyneelle yhteistoimintaryhmälle.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.