Työsuhde
04.02.2021

Aino Laitinen, Pieksämäen kaupunki, Jyty Pieksämäki

Pyynnöstä pääluottamusmiehen tehtävään

Nuorisotyöntekijä Aino Laitinen on aloittanut Pieksämäen kaupungin uutena jytyläisenä pääluottamusmiehenä.

Teksti: Tiina Tenkanen Kuvat: Jone Matilainen
Aino Laitinen on Pieksämäen kaupungin uusi jytyläinen pääluottamusmies.

Nuorisotyöntekijä, sosionomi Aino Laitinen, 28, aloitti vuoden alusta Pieksämäen uutena jytyläisenä pääluottamusmiehenä. Valinta kaudelle 2021–2024 sujui ilman suurempaa jännitystä, sillä vastaehdokkaita ei ollut.

– Minua pyydettiin tähän tehtävään. Olen todella innoissani ja valmis kehittämään itseäni, Laitinen kertoo.

Aikaisempaa kokemusta luottamustehtävistä Laitisella ei ole.

Olen todella innoissani ja valmis kehittämään itseäni.

Hän liittyi Jytyn opiskelijajäseneksi opiskellessaan sosionomiksi Diakonia-ammattikorkeakoulussa ja on toiminut kahden vuoden ajan Jytyn nuoriso- ja järjestötyön ammattialaryhmässä.

Pieksämäen kaupungin 2 000 työntekijästä noin 70 on jytyläisiä. Määrä oikeuttaa pääluottamusmiehen käyttämään tehtäväänsä 4,5 tuntia viikossa. Ennen pääluottamusmiespestin vastaanottamista Laitinen keskusteli esihenkilönsä kanssa muun muassa uuden tehtävän vaatimasta ajankäytöstä.

– Olen jo esihenkilön kanssa sopinut, että alussa tuntimäärä voi olla enemmänkin. Hän on kannustanut minua ottamaan luottamustehtävän vastaan.

Laitisella on työkokemusta myös kirjastosta sekä muistisairaiden suljetulta osastolta. Pieksämäen kaupungin nuorisotoimessa hän on työskennellyt kuusi vuotta pääasiassa digitaalisen nuorisotyön ja nuorisotilatyön parissa.

– Työssäni on tärkeää olla osana nuorten arkea niin sosiaalisen median palveluissa, pelimaailmoissa kuin lähipalveluissakin.

Työ nuorten parissa on Laitiselle mieluisaa, sillä hän luonnehtii työnkuvaansa laajaksi ja monipuoliseksi. Työhön kuuluu myös kokeilua ja kehittämistä.

– Nuorten kulttuuri muuttuu todella nopeasti, joten minunkin pitää pysyä muutoksessa mukana. Paras oppi tulee nuorilta, joten kuuntelen heitä, Laitinen toteaa.

Työssäni on tärkeää olla osana nuorten arkea niin sosiaalisen median palveluissa, pelimaailmoissa kuin lähipalveluissakin.

Nuorisotyö vaatii Laitisen mukaan valmiutta uuden oppimiseen sekä kykyä heittäytyä erilaisiin tilanteisiin ja ratkoa moninaisia ongelmia. Samaa vaatii myös pääluottamusmiehen tehtävä.

– Yhteiskunnallinen tilanne ja kuntien tilanne muuttuvat jatkuvasti, Laitinen sanoo.

Pääluottamusmiehen roolissa Laitinen haluaa perehtyä kaupungin eri toimialueisiin ja niissä työskentelevien jytyläisten työhön.

Pieksämäen kaupungin henkilöstöstä osa oli lomautettuna vuonna 2020, ja säästötoimet jatkuvat edelleen. Laitinen uskoo, että hyvässä yhteistyössä näistäkin asioista selvitään.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.