Työsuhde
05.02.2020

Gallup: Miten lisää nuoria Jytyn toimintaan?

Tammikuussa Helsingissä järjestettiin viikonlopun mittaiset Jytyn Nuorisovastaavapäivät. Jyty-lehti kysyi osallistujilta, miten nuoria saataisiin enemmän mukaan yhdistysten toimintaan. Nuorisovastaavat kertoivat myös, miten ovat itse innostuneet lähtemään mukaan aktiiveiksi.

Teksti: UP/Tiina tenkanen

Ulla Soivia, 30, välinehuoltaja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä, V-S Jytyn hallituksen varajäsen ja nuorisovastaava

Ulla Soivia

Olen aivan tuore jytyläinen. Minut valittiin syyskokouksessa luottamustehtäviin. Nuorisovastaavapäivillä sain hurjan paljon tietoa Jytystä sekä nuorisovastaavan työnkuvasta ja vastuista. Tunsin saavani muilta nuorisovastaavilta paljon tukea.

Nyt pohdimme yhdistyksen puheenjohtajan kanssa, miten uudet opit saa nivottua toimintaan.

Nuoria voisi houkutella mukaan heille räätälöidyillä tapahtumilla ja mennä kouluihin puhumaan Jytystä. Se on nuorisovastaavan hommaa.

 

Saara-Maria Touru, 26, toimistosihteeri Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä, Jyty Pirkanmaan nuorisovastaava

Saara-Maria Touru

Nyt tiedän, että voin hakea Jytyltä tukea nuorisotoimintaan, jos yhdistys ei kykene kattamaan kaikkia kuluja.

Olen järjestänyt nuorille mukavaa yhdessäoloa, muun muassa peli-iltoja ja kesällä piknikin. Samalla he saavat tietoa ay-toiminnasta.

Jos valitsisin itselleni liittoa, menisin sellaiseen, joka järjestäisi nuorille toimintaa ja mukavaa yhteistä tekemistä.

Nuorten kannattaisi lähteä Jytyn koulutuksiin, koska ne ovat kivoja tapahtumia. Niihin voi osallistua, vaikkei olisikaan luottamustehtävässä.

 

Nea Kähkönen, 36, opintovapaalla Jyväskylän kaupungin palveluksesta, Jyty Jyväskylän hallituksen jäsen ja nuorisovastaava

Nea Kähkönen

Sain meidän nuorisotoimintaamme paljon ideoita. Aion järjestää lisää muun muassa liikuntatapahtumia. Hyvä näkyvyys nimenomaan oppilaitoksissa ja monipuolinen toiminta saa nuoret kiinnostumaan ja liittymään liittoon.

Järjestämiini tilaisuuksiin nuori saa usein ottaa mukaan kaverinsa, joka ei ole jäsen. Nuoren ei tarvitse tulla yksin, ja kaveri saattaa kiinnostua yhdistyksestä. Yhdistystoimintaa pitää avata nuorille epävirallisissa keskusteluissa. Nuorilla on halua vaikuttaa, mutta he eivät tiedä keinoja.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.