Hyvinvointi
06.04.2022

Kehity, brändää ja verkostoidu

Paranna kilpailukykyäsi työmarkkinoilla

Jos harkitset uutta alaa tai työpaikkaa, haasta itsesi ja kilpailu- kykysi. Ole aktiivinen ja avoin arvioimaan myös itseäsi. Sanoita osaamisesi, tee itsesi tunnetuksi.

Teksti: Hannele Niemi Kuvat: Pixabay

1. Kaikki itsensä kehittäminen vahvistaa omaa pääomaa.

1. Kaikki itsensä kehittäminen vahvistaa omaa pääomaa, joka taas lisää kilpailukykyä työmarkkinoilla. Hyödynnä aiempaa työkokemustasi ja täydennä osaamistasi uusilla taidoilla. Kovat digitaidot kaipaavat seurakseen pehmeämpiä metataitoja: itsensä johtamista, oppimaan oppimista.

 

2. Sanoita osaamisesi.

2. Sanoita osaamisesi. Laadi lista kaikesta työkokemuksestasi ja koulutuksestasi. Jos tuntuu, että tarvitset apua osaamisesi oivaltamisessa, kysy perheeltä, ystäviltä tai alan ammattilaisilta. Ulkopuolista näkökulmaa ja sparrausta voivat tarjota esimerkiksi TE-toimistot, nettisivusto mentorisi.fi tai verkkoyhteisöpalvelu LinkedIn.

 

3. Jos haluat olla kilpailukykyinen, sinun on tehtävä itsesi tunnetuksi.

3. Jos haluat olla kilpailukykyinen, sinun on tehtävä itsesi tunnetuksi. Luo itsellesi henkilöbrändi, kerro kuka olet, mitä osaat. Ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa, perusta blogi, kuvaa videoita. Voit välittää tarinaasi niin arjen kohtaamisissa kuin erilaisissa live- ja verkkovälitteisissä asiantuntijatapahtumissa.

 

4. Ole avoin ja joustava.

4. Ole avoin ja joustava. Joudut ehkä käyttämään vaihtelevia reittejä toivomallesi paikalle. Hyödynnä muiden osaamista. Verkostoidu, osallistu messutapahtumiin ja verkkokokoontumisiin. Lähde ennakkoluulottomasti mukaan erilaisiin hankkeisiin ja projekteihin. Laajenna piiriäsi, myös työpaikallasi.

 

5. Löydä omat vahvuutesi ja voimavarasi.

5. Löydä omat vahvuutesi ja voimavarasi. Tule tietoiseksi osaamisestasi. Usko tekemiseesi. Jos et itse siihen usko, on vaikea vakuuttaa muita. Anna myös armoa itsellesi. Jos et heti saavuta haluamaasi, ajattele, että tuo ei vielä ollut sinun paikkasi. Ole valmis arvioimaan itseäsi ja toimintatapojasi. Kysy suoraan rekrytoijalta, mikä mättää. Mitä voisit tehdä paremmin?

 

6. Tuo motivaatiosi esille.

6. On tärkeää, että tuot motivaatiosi esille. Miksi haet juuri tälle alalle, tähän yritykseen. Kerro avoimesti, mikä sinua siinä innostaa. Ole aktiivinen. Hae tietoa, perehdy, keskustele alan ihmisten kanssa.

Juttuun on haastateltu asiantuntijana rekrytoinnin asiantuntijaa Erica Ollikaista. Hän on luennoinut aiheesta myös Jytyn webinaareissa.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.