Hyvinvointi
29.08.2019

Ihanaa voimaantua!

Shindon venyttelyt ja rentouttava vaikutus ovat kannustaneet Eila Korhosta rohkeuteen ja murherepun keventämiseen. Nyt hän ohjaa kehotyöskentelyyn muitakin.

Teksti: Erja Taura-Jokinen Kuvat: Miska Puumala
Jytyläinen Eila Korhonen innostui shindo-harrastuksesta niin, että pätevöityi shindo-ohjaajaksi. Alunperin lajin pariin hänet innosti tuttavansa Arja Moilanen (kuvassa makuuasennossa).

Vuonna 2015 Eila Korhonen tapasi tuttavansa Arja Moilasen pitkästä aikaa ja sattumalta. Tämä oli pätevöitynyt shindo-kouluttajaksi.

– Hän innosti minua tutustumaan itselleni uuteen lajiin, jonne sain kaverikseni oman siskoni.

Shindo on kehotyöskentelymenetelmä, johon kuuluu rentouttavia venytyksiä ja hoitoja. Menetelmä on saanut alkunsa Japanissa.

Shindo tuntui hyvältä alusta alkaen. Koolla oli säännöllisesti pieni ryhmä, joka teki venyttelyharjoituksia pehmeillä patjoilla, hiljaisuudessa. Olennaista oli opetella hengitystekniikka; ottaa ilmaa nenän kautta sisään ja päästää suusta ulos.

– Ohjaaja edisti osallistujien venytyksiä kevyesti ja lempeästi kehon meridiaanilinjoja painellen.

Ei kulunut montakaan kuukautta, kun Korhonen alkoi opiskella shindo-ohjaajaksi. Heti perään hän hankki syventävän jomon-ohjaajan koulutuksen. Kiertotaivutusvenyttely jomon on jatkumoa shindo-tekniikoille.

– Pätevöityminen vastasi jännällä tavalla lapsuuden haaveisiini. Toiveenani oli ollut opettajan ammatti – nyt pääsin harrastukseni kautta tuohon rooliin.

Korhonen on Kaukametsän opistossa ohjannut kahtena vuotena shindoa.

Sen perusta on kuudessa perusvenytyksessä sekä niitä tehostavissa ja pehmentävissä variaatioissa, jotka opettavat kuuntelemaan omaa kehoa. Harjoitusten ja hengityksen avulla voi rentoutua ja päästää irti kehon ja mielen jännityksistä.

– Minua shindo on auttanut vapautumaan ihmisenä sekä rohkaissut tekemään elämässä rohkeammin omannäköisiä ratkaisuja.

Korhosta kutkuttaa myös olla esimerkki siitä, ettei ohjaajan tarvitse olla nuori, timmi ja merkkitrikoisiin pukeutunut. Hänestä on tärkeää, että hyvän olon kannustajissa on eri-ikäisiä ja -näköisiä ihmisiä.

Innostus keholliseen työskentelyyn ei osoita laantumisen merkkejä. Tänä syksynä Korhonen jatkaa joogaopettajan opintojaan Saarijärvellä sekä ohjaa Kaukametsän opistossa hathajoogaa.

Eila Korhonen, 60

TYÖ: Laskentasihteeri Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talouspalveluissa 31.12.2019 saakka, tuntiopettaja Kaukametsän opistossa.

KOULUTUS: Merkonomi, lastenohjaaja, shindo-ohjaaja, joogaopettajaopiskelija.

ASUU: Omakotitalossa Kajaanissa aviomiehensä ja lukiossa opiskelevan tyttärensä kanssa, lisäksi neljä aikuistunutta lasta.

YHDISTYS: Jyty Kainuu ry

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.