Hyvinvointi
06.04.2022

Sisustusta somessa

Facebook-ryhmän moderaattorina oppii ristiriitojen sovittelua

Jenna Leinonen ihastui sisustamiseen remontoidessaan omaa kotiaan. Nyt hän toimii ylläpitäjänä Facebookin Moderni ja skandinaavinen sisustus -ryhmässä, jossa on yli satatuhatta jäsentä.

Teksti: Minna Hotokka Kuvat: Juha Sarkkinen

Avokeittiö on Jenna Leinosen kodin sydän. Koko perhe viettää tilassa paljon aikaa.Tänäkin aamuna tai iltana vaalalainen Jenna Leinonen avaa Facebookin ja tarkistaa, millaista sisältöä Moderni ja skandinaavinen sisustus -nimiseen ryhmään on postattu.

Leinonen on yksi ryhmän kolmesta ylläpitäjästä ja moderaattorista, joiden vastuulla on pitää 104 000 sisustusharrastajan välinen keskustelu siistinä. Muita tehtäviä ovat uusien jäsenten hyväksyminen ja yhteydenpito yrityksiin, jotka haluavat mainostaa ryhmässä.

Moderaattorina Leinosen täytyy joskus poistaa yksittäisiä kommentteja tai muistuttaa sääntöjen noudattamisesta. Suoranaiseksi kärhämöinniksi keskustelu ei hänen mukaansa äidy.

– Minun mielestäni ilmapiiri on pysynyt tosi hyvänä. On monenlaista sisustusta ja sisustajaa.

Skandinaavinen sisustustyyli on miellyttänyt Jenna Leinosen silmää jo vuosia.

Leinosesta tuli skandinaavisten sisustajien ryhmyri jo vuosia sitten, kun porukka kasvoi eikä sen perustaja pystynyt enää huolehtimaan kaikesta yksin. Avunpyyntö lähti aktiiviseksi sisällöntuottajaksi osoittautuneelle Leinoselle.

– Oli aikaa ja mielenkiintoa, joten sanoin, että miksipä ei.

Sisustukseen Vaalan kunnan hyvinvointikoordinaattori oli hurahtanut, kun hän remontoi miehensä kanssa ostamaansa taloa. Remppakohdetta seurasi vielä toinen samanlainen, kunnes oli aika rakennuttaa kokonaan uusi koti.

Maljakkoon asetellut leikkokukat ovat olennainen osa Jennan selkeälinjaista sisustusta.

Maalaisromanttisesta tyylistä lähtenyt Leinonen vannoo nykyään pelkistetyn ja aikaa kestävän skandinavismin nimiin. Hän välttää tavaran hamstraamista ja hankkii vain tarpeeseen.

Verkkoyhteisössään jytyläinen on huomannut, että suomalaisten sisustusmaku on vuosien saatossa muuttunut värikkäämmäksi ja aiempaa persoonallisemmaksi. Sosiaalisessa mediassa on helppo kysellä vinkkejä muilta ja jakaa niin osaamista kuin inspiraatiotakin.

Kun minulla ei ole lahjoja soittamiseen tai piirtämiseen, ehkä minulle on annettu tällainen lahja. Minulla on silmää nähdä, miten mielikuva ja valmis toteutus kohtaavat.

Sisustuksessa Leinosta kiehtoo luovuus.

– Olen aina sanonut, että kun minulla ei ole lahjoja soittamiseen tai piirtämiseen, ehkä minulle on annettu tällainen lahja. Minulla on silmää nähdä, miten mielikuva ja valmis toteutus kohtaavat.

Facebook-ryhmän luotsaamisessa hän nauttii ennen kaikkea yhteisöllisyydestä. Antoisaa on ollut myös oppia ristiriitatilanteiden sovittelua.

– Jos tämä olisi kuormittavaa, tuskin tätä tekisin.

Itse rakennutettu omakotitalo on valmistunut vuoden 2021 joulukuussa.

Jenna Leinonen, 39

Työ: Vaalan kunnan hyvinvointikoordinaattori.

Koulutus: Hyvinvointivalmentaja, lasten ja nuorten erityisohjaaja sekä elintapaohjaaja.

Asuu: Vaalan keskustassa Oulujärven rannalla. Itse rakennutettu omakotitalo on valmistunut viime vuoden joulukuussa.

Perhe: Avomies, kolme lasta ja koira.

Harrastukset: Melonta, fatbiking eli läskipyöräily sekä lumikenkäily. Liikkuu mielellään luonnossa.

Yhdistys: Jyty Pohjois-Pohjanmaa ry.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.