Hyvinvointi
12.04.2023

Jytyn villasukkakilpailun voittaja neuloo lähes missä vain

Diagnoosi: etenevä neuloosi

Nelisen vuotta sitten Barbro Lindroos heittäytyi tekemään käsityötä YouTube-videon avustamana. Helmikuussa 2023 harrastus oli edennyt siihen pisteeseen, että hänet palkittiin kivoimpien Jyty-sukkien neuleohjeesta.

Teksti: Erja Taura-Jokinen Kuvat: Ilona Savola
Barbro Lindroosin neulomat lyhyet nilkkasukat voittivat Jytyn villasukkakilpailun.

Kun lapset lennähtivät kotipesästä, aikaa vapautui niin, että Barbro Lindroos päätti kokeilla elämänsä ensimmäisten sukkien neulomista.

Hän ryhtyi etsimään verkosta mahdollisimman selkokielistä ja helposti seurattavaa YouTube-videota. Niitä oli kosolti tarjolla.

– On hienoa, miten neuloja voi nykyään pistää kameran otsaan ja tallentaa läheltä käsityönsä etenemistä. Opettelevalle tällaisen videon seuraaminen on lähes yhtä hyvä vaihtoehto kuin vierestä katsominen, Lindroos tuumaa.

Videon saa tarpeen tullen pysäytettyä – ja haastavaa kohtaa voi toistaa vaikka kuinka monta kertaa.

Jytyn villasukkakilpailun voittajaa äänestettiin liiton Facebook-sivuilla, ja voittajasukkien ohje löytyy Jytyn nettisivuilta.
Kevään lähestyessä barbro Lindroos päätti osallistua Jytyn villasukkakilpailuun kevyellä nilkkasukkamallilla.

Lindroos päätti lähteä koitokseensa tunnetun lankafirman, Novitan, videon avulla.

Ja hyvin sukat onnistuivat, kantapäitä myöten.

Niitä väkrätessä into neulomiseen syttyi vaivihkaa ja alkoi roihuta entistä voimallisemmin.

Nykyisin Lindroos kilisyttelee puikkoja kaikkialla, missä siihen on tilaisuus: lomamatkoilla lentokoneessa istuessa, luentoja kuunnellessa, kotona television ääressä.

Myös työpaikan kaapista löytyy keskeneräinen puhde, mutta sen hän on ehtinyt ottaa esiin äärimmäisen harvoin, vain muutamien taukojen aikana tai poikkeuksellisen hiljaisena yövuoron hetkenä.

Neulomisseuraksi Barbro Lindroos saa usein kaksi kissaansa.

Monet jo tietävät ja tuntevat kotiin tilattavan elintarvikelähetyksen, jossa on mukana kivoja reseptejä sisällöstä valmistettaviin ruokiin.

– Kahden kuukauden välein toimitettava käsityöväen yllätysboksi toimii samaan tapaan. Sain tuon ihanan palvelun joululahjaksi tyttäreltäni, ja juuri nyt ovat työn alla hyvin kauniit, pitsimäiset ja aika haastavat, pitkävartiset sukat.

Paljon olen tehnyt päälle puettavaa sekä läheisilleni että itselleni. Vielä toistaiseksi jokaiselle käsityölle on löytynyt kiitollinen käyttäjä.

Isotöisimpiä ovat olleet kirjoneulepaidat.

– Paljon olen tehnyt päälle puettavaa sekä läheisilleni että itselleni. Vielä toistaiseksi jokaiselle käsityölle on löytynyt kiitollinen käyttäjä.

Neuloosi oireilee myös niin, että Barbro Lindroos käy vitivarmasti jokaisella koti- ja ulkomaanmatkalla lankakaupassa, mikäli sellainen kohteesta löytyy.

Kun Jyty-lehdessä julistettiin sukkakisa avatuksi, se tuntui heti inspiroivalta.

– Voiton myötä jouduin ja sain opetella uuden taidon, neuleohjeen kirjoittamisen.

Barbro Lindroos on saanut tyttäreltään joululahjaksi ruokaboksin tavoin toimivan käsityöväen yllätysboksin.

Barbro Lindroos, 48

Työ: Osastosihteeri Husin Uudessa lastensairaalassa

Koulutus: Ylioppilasmerkonomi

Yhdistys: Jyty HYKS ry

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.