Työsuhde
27.08.2020

Kerro toiveesi syksyn jäsenkyselyssä!

Teksti: Mari Huuhtanen Kuvat: Jyty

Mennyt kevät oli poikkeuksellinen monella tapaa. Kesän lähestyessä loppuaan on jo mielessä tuleva syksy. Miten olemme valmistautuneet siihen ja miten olemme ennakoineet tulevaa?

Nyt suurella osalla meistä kesälomat ovat ohi, ja syksyn työkiireet alkavat hiljalleen kerääntyä työpöydälle ja ajatuksiin.

Millainen syksy meillä sitten on edessä?

Tulevaisuutta ja tulevaa syksyä ei voi ennustaa, mutta tulevaisuuden ennakointia voimme ja tuleekin ehdottomasti tehdä. Tulevaisuuksien ennakoinnissa on nimenomaan kyse tulevaisuuksista monikossa. Vaihtoehtoisia tulevaisuuksia on monia, ja voimme hyvinkin vaikuttaa siihen millainen tulevaisuus tulee olemaan vallalla. Tänään jos koska on juuri se hetki vaikuttaa siihen, millaisia vaihtoehtoiset tulevaisuudet voivat olla.

Vaihtoehtoisia tulevaisuuksia on monia, ja voimme hyvinkin vaikuttaa siihen millainen tulevaisuus tulee olemaan vallalla.

Päätökset huomisesta tehdään monesti eilisen tiedoilla. Mutta koska tulevaisuutta muotoillaan tässä ja nyt, vaatii se ennakointia ja erilaisten vaihtoehtoisten tapahtumakulkujen hahmottamista. Se, millaiseen tulevaisuuteen päädymme, riippuu tämän hetken valinnoista ja toimista.

Megatrendien, trendien ja heikkojen signaalien ohella tulevaisuustutkijat puhuvat mustista elefanteista. Niillä viitataan merkittäviin mutta syystä tai toisesta huomiotta jääviin asioihin. Hieman kärjistäen voi pohtia onko mustissa elefanteissa ja ammattiliitoissa jotakin yhteistä?

Ammattiliittokenttä olisi varmasti rakenteeltaan hyvin toisen näköinen, jos se luotaisiin nyt uudelleen tyhjältä pöydältä. Vanhoja rakenteita meidän on vaikeaa muuttaa nopeasti mutta oman liittomme tulevaisuuteen meillä, jos kenellä on vaikutusmahdollisuudet. Sinulla jäsenenä ja minulla liiton työntekijänä. Tämän yhteistyön avulla voimme tarjota sitä mitä sinä meiltä toivot.

Hieman kärjistäen voi pohtia onko mustissa elefanteissa ja ammattiliitoissa jotakin yhteistä?

Syksyn aikana meillä on liitossa edessä mm. uuden valtuuston, hallituksen ja puheenjohtajan valinta. Liiton uutta strategiaa on myös työstetty, ja se tulee ohjaamaan toimintaamme seuraavien neljän vuoden aikana.
Tulet syksyn aikana saamaan jäsenkyselyn. Lähetämme sen sähköpostitse kaikille jäsenillemme, joten varmistathan, että sähköpostiosoitteesi on jäsenrekisterissämme ajan tasalla. Jäsenkyselyn avulla suuntaamme katsettamme erityisesti tulevaan. Haluamme tietää mitkä ovat sinun palvelutarpeesi ammattijärjestöltäsi? Mikä sinulle on tärkeää? Millaisten asioiden kanssa kamppailet arjessa ja miten me voimme olla niissä avuksi?

Olimme sitten minkä värinen elefantti tahansa, niin iso elefantti syödään kuitenkin pala kerrallaan. Pala kerrallaan mekin teemme työtä sen eteen, että olemme sinulle täydellinen kumppani eri vaiheissa työelämääsi.


Mari Huuhtanen
työmarkkinatutkija

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.