Ajankohtaista
15.06.2022

Jytyn kevättapaaminen:

Pitkästä aikaa yhdessä

Jytyn perinteistä yhteiskuntasuhdetapaamista vietettiin jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen. Aurinkoista iltaa vietettiin liiton kevätvaltuuston yhteydessä 24.5. Unioninkadun juhlahuoneistossa Helsingissä.

Teksti: Sanna Pyysalo Kuvat: Matti Matikainen
STTK:n puheenjohtaja Antti Palola ja Ammattiliitto Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima vaihtoivat kuulumisia kevättapaamisessa. – Kevätilma on ollut kolea, mutta neuvotteluissa on ollut lämmin tunnelma. Kaikki ammattiryhmät ansaitsevat palkankorotukset, Palola tiivisti neuvottelukevään tunnelmia.
Jytyn liittovaltuuston varapuheenjohtaja Ritva Perälä (vas.) ja puheenjohtaja Seija Hovi-Kuikko sekä liittohallituksen varapuheenjohtaja Heli Rautanen kohtasivat kevätillassa. – Kevät on ollut raskas ja työntäyteinen, Hovi-Kuikko tiivisti tuntemukset.
Laurean opiskelijakunnan puheenjohtaja Suvi Nieminen ja Haaga- Helian opiskelijakunnan asiantuntija Teemu Virtanen kertoivat, että opiskelijoiden vapaa-ajan vähyyden vuoksi yhteiskunnalliseen aktiviisuuteen ei jää välttämättä aikaa.
– Toimintaympäristö on ollut hyvin erilainen koronan ja Ukrainan sodan vuoksi. Ennakoimattomuutta ja jännityskertoimia on riittänyt, kertoivat STTK:n alueasioiden asiantuntija Ulla Hyvönen (vas.) ja järjestöpäällikkö Juska Kivioja. Työehtosopimusten he toivoivat syntyvän mahdollisimman pian.
Hyvinvointiala HALI ry:n työmarkkinajohtaja Tuomas Mänttäri vaihtoi kuulumisia Jytyn edunvalvontajohtajan Marja Lounasmaan kanssa. – Jokaista neuvottelukierrosta kuvaillaan aina erittäin vaikeaksi, mutta tämä kierros on ollut aidosti erittäin vaikea, Mänttäri totesi.
Vihreiden puoluesihteeri Veli Liikanen (vas.) kertoi, että puolueohjelmasta jo poistettu esitys sunnuntailisän poistamisesta oli väärinkäsitys. – Tarkoitus oli, että kokonaisansiot eivät saa laskea, Liikanen selvensi. Vasemmistoliiton kansanedustaja Matti Semi ymmärtää hyvin lakossa olleita työntekijöitä. – Lakko on työntekijöiden harvoja työtaistelukeinoja.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.