Ajankohtaista
13.02.2020

KAKS palkitsi Vuoden 2020 Arjen turvaajat

Hanna Rapatti Hollolasta, Anne Niemi Valkeakoskelta ja Pekka Salminen Pellosta ovat vuoden 2020 Arjen turvaajat.  KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön palkinnot eli mm. 2 500 euron stipendit ja Matti Peltokankaan Arjen turvaaja -veistokset jakoi presidentti Tarja Halonen KAKSin 30-vuotisjuhlaseminaarissa Helsingissä. Kunniamaininnan sai Salaado Qasim Vantaalta.

Teksti: KAKS/Hietamäki Kuvat: kari hietamäki
Kuvassa Anne Niemi (oik.), Hanna Rapatti, Pekka Salminen sekä Salaado Qasim.  Palkinnot ja veistokset jakoi presidentti Tarja Halonen.

Erityisopetuksen lehtori Hanna Rapatti Hollolasta on stipendin perustelujen mukaan pitkään ja ansiokkaasti tehnyt lasten ja nuorten syrjäytymistä ehkäisevää innovaatiotyötä. Hän on esimerkillään vaikuttanut koko Päijät-Hämeen oppilashuoltoprosessien kehittymiseen.

Päijät-Hämeessä on otettu käyttöön nuorille kesäaikana Chat-palvelu, jossa toimijoina ovat oppilashuollon ja nuorisotyön työntekijät. Rapatti ajoi vahvasti palvelun käynnistymistä, ja nuoret löysivät palvelun ja ottivat sen omakseen.

Rapatti on toteuttanut ja tehnyt käytännössä erittäin menestyksekästä yhteistyötä eri viranomaisten välillä. Keskiössä on ollut avoin vuoropuhelu asioiden oikeilla nimillä toimijoiden kesken. Hän on myös toteuttanut työtään tavalla, jossa etenkin tukipalvelujen vaikuttavuutta perheiden kokonaistilanteiden parantamiseen on vahvasi kehitetty.

Osastonhoitaja Anne Niemi Valkeakoskelta on työskennellyt 36 vuotta terveyskeskuksen osastoilla ja pian yhdeksän vuotta muistikeskuksen osastonhoitajana. Niemi on ollut aktiivisesti kehittämässä muistikeskuksen toimintaa ja tehnyt työtä muistisairaiden hyvinvoinnin eteen.

Lisäksi Niemi on mm. kehittänyt viriketoimintaa ja yhteistyötä oppilaitosten, päiväkotien, kirjaston, teatterin, järjestöjen ja yhdistysten kanssa viriketoiminnan järjestämiseksi.

Eläinlääkäri Pekka Salmisen aikaansaannoksia on hänen kotipaikkakunnalleen Pelloon talkoovoimin rakennettu Rohki-halli, joka palvelee alueen kansalaisia monipuolisesti. Salminen oli myös perustamassa Pyrevä-puisto säätiötä, joka otti vastuulleen rakentaa Pellon kuntakeskukseen entisen pappilan tontille Pyrevä-puiston, joka palvelee kaikenikäisiä kansalaisia kohtaamispaikkana. Salminen on omalla esimerkillään innostanut kansalaisia yhteisen hyvän tekemiseen.

Kunniamaininnan sai vapaaehtoistyöntekijä Salaado Qasim Vantaalta. Hän on järjestöaktiivi ja tekee yhteistyötä kansainvälisesti ja paikallisesti nais- ja nuorisojärjestöjen kanssa. Salaado edistää maahanmuuttajien kotoutumista tekemällä tutuksi Suomen kulttuuria ja järjestää yhdessä vapaaehtoisten korkeakouluopiskelijoiden kanssa kirjakerhoja. Tavoitteena on saada eri maiden historiat ja kulttuurit tutuksi.

Salaadolla on käynnissä projekti, jonka tarkoituksena on kehittää tietämystä afrikkalaisista ja suomalaisista kansantarinoista. Tavoitteena on myös lisätä maahanmuuttajien ja suomalaisten välistä vuorovaikutusta.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.