Työsuhde
14.12.2022

Pääluottamusmies Riitta Räinä, Iin kunta, Jyty Iin seutu ry

Pääluottamusmiehet tekevät Iin seudulla yhteistyötä

Teksti: Tiina Tenkanen Kuvat: Juha Sarkkinen
Iin kunnan pääluottamusmies, hyvinvointikoordinaattori Riitta Räinä aloittaa vuoden 2023 alusta myös Jyty Iin seudun puheenjohtajana.

Iin kunnan ateria- ja puhdistuspalvelujen sekä kuntouttavan työtoiminnan jytyläiset ammattilaiset siirtyvät vuodenvaihteen jälkeen Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle. Iin kunnan pääluottamusmiestä, hyvinvointikoordinaattori Riitta Räinää se pohdituttaa.

– Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella ateria- ja puhdistuspalvelut on kilpailutettu. Käykö näille työntekijöille niin, että he löytävät itsensä yksityisen sektorin palkollisina ja joutuvat työehtosopimusshoppailun kohteiksi.

Kuntouttavan työtoiminnan työntekijät siirtyvät hyvinvointialueelle vanhoina työntekijöinä. Hyvinvointialue on jo käydyissä yt- ja muutosneuvotteluissa luvannut vahvasti, ettei henkilöstöä irtisanota.

– Tosin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue on tiedotteessaan kertonut 80–120 miljoonan euron sopeuttamistarpeesta.

Tällä hetkellä ei ole yhtään asiaa, josta ei puhuttaisi alueen pääluottamusmiesten kanssa.

Erityisesti korona-aika lähensi Iin alueen neljää pääluottamusmiestä eri liitoista. He alkoivat pitää Teamsissa yhteispalavereita, joihin osallistuivat myös varapääluottamusmiehet ja yhdistysten puheenjohtajat. Koko henkilöstöä koskevissa asioissa yhteispalavereita on tarkoitus jatkaa.

– Tällä hetkellä ei ole yhtään asiaa, josta ei puhuttaisi alueen pääluottamusmiesten kanssa. Vinkkinä sanon, että kannattaa ystävystyä muiden liittojen pääluottamusmiesten kanssa, koska he ovat iso voimavara. Yhdessä olemme vahvempia.

Räinä antaa kiitosta myös Jytyn Oulun-toimipisteen alueasiamies Jarmo Raappanalle ja Rovaniemen-toimipisteen alueasiamies Anssi Vuoliolle, jotka ovat toimineet pääluottamusmiehen tukena. Myös Iin kunnan varapääluottamusmies Janne Hyvönen saa kiitokset ahkerasta jäsenhankinnasta.

Jytyläinen Riitta Räinä on saanut tunnustusta yhteistyöstään kunnassa toimivien eri organisaatioiden kanssa: hänet valittiin Vuoden iiläiseksi vuonna 2019.

Räinä itse on saanut tunnustusta yhteistyöstään kunnassa toimivien eri organisaatioiden kanssa: hänet valittiin Vuoden iiläiseksi vuonna 2019.

Räinä on perehtynyt kunta-alan KVTES:n ja teknisen henkilöstön TS:n lisäksi myös opetusalan OVTES:iin.

– KVTES:iin pitää saada yhtä hyvät lisät koulunkäynninohjaajille kuin OVTES:ssä on, Räinä vaatii.

KVTES:iin pitää saada yhtä hyvät lisät koulunkäynninohjaajille kuin OVTES:ssä on.

Hänen mukaansa koulunkäynninohjaajat ovat lasten ja nuorten hyvinvoinnin kannalta yhtä tärkeitä kuin opettajat, joten palkkauksen perusteiden tulisi olla yhteensovitettavissa.

Vuoden alusta Räinä aloittaa Jyty Iin seudussa puheenjohtajana. Hän on valmistautunut tehtävään luomalla jäsenille nopean viestikanavan eli WhatsApp-ryhmän. Lisäksi hän päätti luopua puheenjohtajan palkkiosta yhdistyksen hyväksi.

– Ensi vuonna yhdistyksen toimintaa toteutetaan jäsenten kehitysideoiden mukaisesti, Räinä lupaa.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.