Työelämä
29.08.2019

Jyty on nuorelle hyvä liitto

Jyty järjestää eri puolilla Suomea myös nuorille jäsenille suunnattua toimintaa, kuten jo perinteeksi muodostuneen nuorten jäsenten tapaamisen Qstock-festivaalilla Oulussa. Jyty-lehti kysyi Pohjois-Suomen alueen nuorilta jytyläisiltä, miten he kokevat liiton jäsenyyden ja millainen toiminta innostaa nuoria.

Teksti: terhi friman

Viivi Ek, 33, työhönvalmentaja, Ammattiopisto Luovi, Muhos. Yhdistys: Jyty Yksityinen opetusala TOSI ry.

Olen hyvin tyytyväinen Jytyn jäsen! Olen käyttänyt hyväkseni Jytyn etuja: loma-, harrastus- ja opiskeluetuja. Liiton neuvonta on mielestäni hyvää – vaikka en ole sitä onneksi joutunut käyttämään, koska meidän työpaikallamme tilanne on kaikin puolin hyvä.

Yksi syy vaihtaa Jytyyn oli alun perin se, että jäsenen ei tarvitse itse huolehtia jäsenmaksusta – sellainen ei ole minun juttuni.

Qstock on mahtava nuorten jytyläisten perinne! Siellä käy joka vuosi sama porukka, ja välillä uusiakin kasvoja näkyy. Tykkään! Tänä vuonna tosin itselleni tuli viime tingan este enkä päässyt mukaan.

Heikki Tervola, 30, yhteisöpedagogi, Oulun seudun ammattiopisto. Yhdistys: Jyty Pohjois-Pohjanmaa ry. Harkitsee aktiivitoimijuutta.

 

Lähdin Jytyn jäseneksi, koska äitini (Jaana Toska-Tervola) on ay-aktiivi ja antoi vahvan suosituksen. Jytyn toimintaa oli valotettu sopivasti kyllä jo opiskeluaikana, ja ensimmäisessä työpaikassakin tätä liittoa kiiteltiin.

Olen rivijäsen. Kiinnostusta ay-toimintaan on, mutta tällä hetkellä työ on iltapainoitteista ja toive on siksi jäänyt ajatuksen tasolle. Ei ole järkeä lähteä mukaan, jos ei voi toimia täysillä.

Olen tyytyväinen Jytyn jäsen. Meidän eduistamme huolehditaan hyvin. Kun takana on iso liitto ja iso yhdistys, voi luottaa siihen, että asiat hoidetaan kunnolla ja liitolla on painoarvoa.

Qstock on kiva kesätapahtuma, josta on tullut minulle perinne. Menen kuuntelemaan suosikkibändejäni, The Offspringiä ja Children of Bodomia, mutta myös tapaamaan kavereita.

Henna Kaveri, 33, palveluohjaaja, Oulun kaupungin nuorisotoimi. Yhdistys: Jyty Pohjois-Pohjanmaa ry.

Olen hyvin tyytyväinen jytyläinen. Saan liitosta apua aina kun tarvitsen. Erityisesti tykkään Jytyn nuorisojäsenille suunnatusta toiminnasta. Kivat tapahtumat ovat hyvä syy lähteä kotoa! Toivon, että Jytyllä on mukavaa toimintaa sittenkin, kun en enää ole nuorisojäsen.

Jytyyn minut houkutteli ay-aktiivi Saija Ukkola. Hän suositteli liittoa, ja työpaikalla löytyivät heti kaikki liittymiseen tarvittavat lomakkeetkin. Aiemmin olin toisen liiton opiskelijajäsen.

Qstock on kesän kohokohta! Menen sinne joka vuosi. On kiva tavata tuttuja ja pitää hauskaa. Tänä kesänä odotin Ville Valon näkemistä.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.