Ammatit
12.04.2023

Jyty yhdistää:

“Meillähän on samat kummivanhemmat!”

Jyty todellakin yhdistää ihmisiä. Sen saivat todeta myös jytyläiset koulunkäynninohjaajat Marika Keränen ja Katri Konsteri.

Teksti: Jyty Kuvat: Haastateltavat
Kuvassa Marika Keräsen tytär Kirsi Keränen (vas.), Marikan ja Katrin kummivanhempien kaksoslapset Laura ja Lauri Lehtimäki sekä Katri Konsteri. Marika on ottanut kuvan vuosikausia sitten sukulaisvierailun aikana.

Olipa kerran yli-iiläinen koulunkäynninohjaaja Marika Keränen ja seinäjokelainen koulunkäynninohjaaja Katri Konsteri, jotka päätyivät alkuvuodesta 2022 samaan Ammattiliitto Jytyn kasvatuksen ja koulutuksen ammattialaryhmään.

Tammikuussa 2023 he olivat Jytyn mukana Educa-messuilla Helsingissä, ja kohtalon arpa heitti heidät hotellissa huonekavereiksi. Lounaalla puheeksi tulivat sukujuuret. Marika mainitsi, että Seinäjoella asui aiemmin hänen nyt jo edesmennyt kummisetänsä ja että siellä asuu edelleen tämän vaimo. ”Tunnetko ketään Lehtimäkeä Seinäjoelta”, Katri tiedusteli.

”Todellakin, enoni ja kummisetäni oli Voitto Lehtimäki ja hänen vaimonsa Tarja kummitätini”, Marika vastasi ihmeissään.

Nyt oli keskustelukumppanin vuoro hämmästyä. ”He ovat myös minun kummejani!” Katri kertoi.

Lisäksi kävi ilmi, että Katri oli ollut kaksi kertaa yötä pohjoisessa Voiton sukulaisten luona, matkalla kummien kanssa Lappiin laskettelemaan. Kuinka ollakaan, ensimmäisellä kerralla Katri vanhempineen oli ollut yötä Marikan vanhempien luona. Toisella kerralla yöpaikka oli löytynyt siskonpedistä Marikan ja hänen miehensä silloisen kaksion olohuoneen lattialta.

Maailma on pieni. Kaksi toisilleen ennestään tuntematonta jytyläistä koulunkäynninohjaajaa päätyivät toteamaan, että heillä on samat kummivanhemmat ja heidän tiensä ovat kohdanneet jo vuosia aiemmin. Jyty todella yhdistää ihmisiä!

Uusi kohtaaminen vuosia myöhemmin. Koulunkäynninohjaajat Katri Konsteri (vas.) ja Marika Keränen ovat molemmat mukana Jytyn kasvatuksen ja koulutuksen ammattialaryhmässä. Tammikuussa 2023 he olivat mukana Jytyn osastolla Educa-messuilla.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.

  1. Ihana sattuma. Olin itse viime syksynä matkalla Prahassa ystävieni ja erään minulle ennestään tuntemattoman (tai niinhän minä luulin) henkilön kanssa, joka asuu toisella puolella suomea. Aloimme keskustelemaan missä olemme käyneet ala-asteen ym., ja ei aikaan kun selvisi, että meillä on ollut sama opettaja, ja olemme tosiaan koko ala-asteen olleet samalla luokalla.