Ammatit
27.08.2020

Gallup:

Etäyhteydet yllättivät toimivuudellaan nuoriso- ja järjestötyössä

Millaisia muutoksia koronapandemia toi nuoriso- ja järjestötyön työarkeen ja syntyikö sen seurauksena uusia oivalluksia? Kolme Jytyn nuoriso- ja järjestötyön ammattialaryhmän jäsentä kertoo omista kokemuksistaan.

Teksti: Erja Taura-Jokinen Kuvat: Haastateltavat

Laura Vuola, 30, toiminnanjohtaja Laitila-Pyhäranta 4H-yhdistyksessä, hallituksen jäsen sekä tiedotus- ja nuorisovastaava 4H-THL ry:ssä.

Yhdistyksessämme ei tarvinnut tehdä sopeuttamistoimia, mutta itse koin hyväksi reagoida tilanteeseen vaihtamalla lomarahat viikon vapaaseen.

Uutta oli se, että pidin kerhotapaamisia ja koulutuksia verkossa.

Sen kuitenkin havaitsin, että nuorten työllistäminen on vaikeaa tai mahdotonta etänä. Siihen liittyvissä asioinneissa on hyvä tavata kasvokkain.

Nuorten työllistäminen on vaikeaa tai mahdotonta etänä. Siihen liittyvissä asioinneissa on hyvä tavata kasvokkain.

 

Nalle Velling, 56, lippukuntakoordinaattori Suomen Partiolaisissa Järvi-Suomen partiopiirin alueella, jäsen Style ry:ssä, työpaikkansa luottamusmies.

Koska monet työt ja tapahtumat peruuntuivat, syksystä on tulossa tavanomaista kiireisempi.

Olin valtavan ilahtunut siitä, että partiotyönantajat tekivät päätöksen, jonka ansiosta kukin sai halutessaan ja ehtiessään tehdä työajalla kaksi tuntia vapaaehtoistyötä viikossa. Itse olin jakamassa ruokakasseja, mikä oli todella antoisaa.

Asioita hoidettiin entistä enemmän etäyhteyksin, mikä oli opiksi ja hyödyksi lippukuntatoimijoillekin.

Toivon, että korona-ajan jälkeen ymmärretään aiempaa syvemmin se, että etätyö on yhtä tehokasta ja arvokasta kuin toimistossa tehty!

Toivon, että korona-ajan jälkeen ymmärretään aiempaa syvemmin se, että etätyö on yhtä tehokasta ja arvokasta kuin toimistossa tehty!

 

Tiina Juutilainen, 44, nuorisoneuvoja Urjalan kunnassa, varapuheenjohtaja, Jyty-agentti ja vapaa-aikatoiminnan vastaava Jyty Pirkanmaa ry:ssä.


Etätöitä olen tehnyt reippaasti enemmän kuin tavallisesti.

Sekä kunnan työntekijät että nuoret asiakkaani joutuivat opettelemaan etäyhteyksiin liittyvien sovellusten käyttöä eli sain olla kouluttajankin roolissa.

Valmennuksetkin sujuivat verkossa yllättävän hyvin; pystyin käyttämään mieluisia kuvakorttejani keskustelun herättäjinä entiseen tapaan!

Kunpa verkkotyöskentelyn kätevyyttä ei unohdettaisi, kun taas palataan normaaliin arkeen.

Kunpa verkkotyöskentelyn kätevyyttä ei unohdettaisi, kun taas palataan normaaliin arkeen.

Lue myös: Jäsenkysely: Valtaosa siirtyi etätyöhön nuoriso- ja järjestötyössä

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.