På svenska
06.05.2021

Ett speciellt år bakom oss, framtiden framför oss

Text: Seija Hovi-Kuikko Bilder: Jyty

Förhoppningsvis börjar våren redan vara på sommarsidan när vi får läsa denna Jyty-tidning. Ett drygt år av väldigt speciell tid ligger bakom oss. Vi har lärt oss många nya verksamhetssätt i förbundets verksamhet, precis som säkert många av er i ert eget arbete.

Mötena för Jytys styrelse och fullmäktige har hållits som distansmöten. Lyckligtvis kunde vi se varandra vid det konstituerande mötet i november ifjol.

De nya förtroendemän som valdes i november representerar många olika yrkesgrupper. Detta är säkert en rikedom för förbundet. Beslutsfattarna är motiverade, ivriga, diskuterande och kompetenta. Förhoppningsvis ses vi med fullmäktige igen kommande november. Vårfullmäktige i slutet av maj kan ännu vara för tidigt för ett livemöte. Säkert får vi också med distansförbindelser fjolårets bokslut och verksamhetsberättelse godkända. Dessutom väljer vi representanter till STTK:s representantkår. Förbundets ekonomi för fjolåret visar ett överskott, mycket beroende på inhiberingen av kurser, fortbildningar och evenemang.

Vi har lärt oss många nya verksamhetssätt i förbundets verksamhet, precis som säkert många av er i ert eget arbete.

En morgon då jag var på väg till arbetet talade man på radion om distansmötesapati. De upprepade teamsen har tröttat ut många av oss. Kamerorna hålls stängda så att man på morgonen inte behöver se sig i spegeln och kamma håret. Många saknar arbetskamraterna och den sociala samvaron. Kaffepausen är ju inte den samma via datorn som i arbetsplatsens kafferum. Att skapa en positiv atmosfär är viktigt under dessa undantagsförhållanden. Vi får alla komma ihåg att le och hålla humorn på topp.

Jyty har erbjudit många webbinarier om arbetshälsa, den egna hälsan och orkandet samt fortbildningar för förtroendemännen. Ett stort TACK för dessa. Webbinarierna har varit väldigt populära och i mitt tycke av hög kvalitet, jag rekommenderar. Förhoppningsvis har ni också fått stimulans och omväxling i ert eget vardagsliv. Delta i webbinarierna om ni inte redan deltagit.

Av föreningarna önskar jag mer aktivitet. Be de nya medlemmarna med i er verksamhet. Be dem till förtroendeuppdrag. Samarbeta med grannföreningen. Kom ihåg att stöda och hjälpa förtroendemännen så gott ni kan. Be djärvt förtroendepersoner som era gäster på era möten. Vi kommer gärna!

Jag önskar er alla soliga semestermånader och en coronafri framtid. Och kom ihåg att påverka i kommunalvalet!


Seija Hovi-Kuikko
Jytys förbundsfullmäktiges ordförande

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.