Näkökulmat
03.10.2019

Syksyn tuulet puskevat meitä eteenpäin

Kevät jättää taakseen pitkän talven ja tarkoittaa monelle työssä käyvälle tai opiskelijalle vapautta. Näin syksyn tullen puiden värikkääseen ruskaan kietoutuneet lehdet sitovat meidät puolestaan tulevaan: uusiin opiskelupaikkoihin tai työkuvioihin, elämänvaiheisiin tai vaikkapa aiemmin kokeilemattomiin harrastuksiin.

Meidät opetetaan pienestä pitäen ajattelemaan, että syksy on vuoden vaihteen tavalla uusien alkujen aikaa. Järvien vesien viilentyessä ihminen ottaa kasvussaan harppauksia.

Tämän olen huomannut kotona, kun pieni päiväkotilaisemme on reipastunut ja pikkuhiljaa äänteet ja aakkoset alkavat hahmottua sanoiksi. Ne muuttuvat puhevirraksi, joka jatkuu herkeämättä. Kysymyksiä toisensa perään ja uuden oppimista.

Syksy on oivallinen aika aloittaa vapaaehtoistoiminta. Vapaaehtoisena pääset kehittämään taitoja, joista on hyötyä paitsi sinulle itsellesi myös järjestölle tai yhdistykselle. Erilaiset koulutukset, kurssit sekä käytännön toiminta valmistavat sinua esiintyjänä, ryhmän vetäjänä ja toiminnan suunnittelussa. Järjestökokemuksesta on hyötyä tulevaisuuden työnhaussa, ja se pitää mielen virkeänä myös varttuneemmalla iällä.

Auttamisen tapoja on monia, ja jokaisen teon ei tarvitse pelastaa maailmaa; riittää, kun se pelastaa toisen ihmisen päivän tai edes hetken. Auttaminen ei ole vain toisen eteen uhrautumista. Se voi olla harrastus, joka antaa mielihyvää autettavan lisäksi myös auttajalle. Auttaminen tuntuu hyvältä!

Jyty on tuttuun tapaan mukana Nenäpäivässä. Nenäpäivää vietetään tänä vuonna perjantaina 8.11., jolloin voi hauskaa tekemällä auttaa maailman lapsia! Tee syksystäsi selvästi viihdyttävämpi Nenäpäivän seurassa ja kokeile sitä vaikkapa uutena hauskana vapaaehtoistoiminnan muotona.

PS. Nenäpäivään voi osallistua monella eri tavalla. Lue lisää ja löydä oma tapasi osallistua: www.nenapaiva.fi/osallistu

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.