Kolumnit
29.08.2019

Mansikoita ja muita turhuuksia

Mansikoiden pakastaminen itse ei ole taloudellisesti kannattavaa, uutisoi Yle heinäkuussa. Mansikoiden pakastaminen on järjetöntä puuhaa, kaupastahan niitä saa ympäri vuoden, komppasi viestintätoimiston johtaja Mikael Jungner Twitterissä.

Aivan totta! Itse asiassa keksin oitis monta muutakin jonninjoutavaa asiaa, joihin suomalaiset tuhlaavat kesäisin kallisarvoista aikaansa.

Myös mustikoita on aivan turha työläästi poimia itse ja pakastaa. Metsästä voi ehkä tarttua mukaan liikuntaa, raitista ulkoilmaa ja henkistä hyvinvointia, mutta myös punkkeja ja hämähäkin seittejä. Iljettävää! Kaupastahan sitä mustikkaakin saa – säästyvän ajan voi käyttää johonkin tuottavampaan.

Monessa muussakaan kesäisessä toiminnossa ei ole kovin paljon järkeä. Esimerkiksi tyynellä järvellä kesäillassa soutelu on aika lailla tyhjän kanssa. Moottoriveneellä olisit perillä nopeammin! Ja määränpäästä riippuen saatat päästä perille myös autolla. Turhaa semmoinen soutelu.

Ylipäänsä koko mökkeilyn konsepti on pielessä. Joka kesä tuhannet suomalaiset käyttävät tuhottoman paljon aikaa halkojen hakkaamiseen, saunan lämmittämiseen, veden kantamiseen, käsin tiskaamiseen ja muuhun alkeelliseen puuhasteluun, joka on suoraan verrannollisesti pois jostakin tuottavammasta ja järjellisemmästä. Mitä ajantuhlausta!

Kas näin. Provosoiduin hieman.

Sillä mikäänhän ei oikeasti voita kunnon maadoittumista ja metsittymistä mökillä tahi muissa kesäpuuhissa. Jatkuvasti kiristyvä työelämä vaatii meiltä tuloksia, tehokkuutta ja ajan optimointia. Kesäsuomalaisen vastaisku tehokkuusvaatimuksille on hidastaminen, asioiden yksinkertaistaminen, juureva tekeminen.

Napin painalluksella moni asia toimisi helpommin, mutta hyvinvointi harvoin löytyy valmiina kaupan pakastealtaasta.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.