Hyvinvointi
05.11.2020

Gallup:

Työhyvinvoinnin jäljillä

Poikkeuksellisen lämmin sää sulostutti Jytyn Itä-Suomen alueen työhyvinvointipäiviä syyskuun viimeisenä viikonloppuna Anttolanhovissa Mikkelissä. Jyty-lehti poimi osallistujilta ohjelman helmet sekä merkittävimmät, omakohtaiset työhyvinvoinnin tekijät.

Teksti: Erja Taura-Jokinen Kuvat: Haastateltavat

Juuan kunnan ateriapalveluvastaava Sini Solehmainen, 30, Jyty Pielinen ry

Sini Solehmainen

Työhyvinvointipäivät olivat arjessa ihana keidashetki, sillä ohjelma oli virkistävä ja ympäristö luonnonkaunis. Nautin tekemisestä, jota en ollut ennen kokeillut eli metsäkellimisestä! Saimme hyvät ohjeet keskittyä hengitykseen sekä rohkaisua puhua puille – ja vähän niitä halaillakin. Kyllä minultakin niille juttua irtosi.

Kun kuuntelin asiantuntijaluentoa unesta, tunsin piston sydämessäni. Nukkumiseni jäävät alinomaa liian lyhyiksi, kun en malta irrottautua älyruudustani. Päätin tehdä parannuksen.

Työhyvinvointia on se, että aamulla tuntuu mukavalta lähteä työpaikalle. Meillä on avoin, keskusteleva ilmapiiri.

Kansalaisopiston syyskurssilla olen innostunut tarkastelemaan sitä, mitä pistän suuhuni. Nykyisin lasken proteiinit ja hiilarit. Olen jo huomannut oikean ravinnon lisäävän puhtia.

Kunnostani kiitän Kaapo-koiraani, joka on hyvä lenkittäjä ja retkeilijä.

 

Kouvolan kaupungin koulukuraattori Marika Elg Voikkaalta, Hirvelän koulusta, 42, Jyty Kouvola ry

Marika Elg

Olen taaperoikäisen äiti, joka pääsi työhyvinvointipäivillä viettämään antoisaa ja kaivattuakin omaa laatuaikaa. Monipuolinen tekeminen sekä mietityt ja viisaasti valitut asia-aiheet tekivät hyvää kaikin tavoin!

Kiinnostavimpina pidin persoonallisen ja innostavan maatalous- ja metsätieteilijän luentoa, joka havahdutti siihen, mitä kaikkea hoitavaa ja tarpeellista metsä voikaan tarjota rentouttavan liikkumisympäristön lisäksi.

Työssäni painottuvat ongelmat, surut ja murheet, joten työhyvinvointiani lisää suuresti se, jos joku huomaa kiittää ponnisteluistani tai onnistumisistani. Toivon, että suomalaiset oppisivat entistä enemmän antamaan toisilleen kannustavaa, myönteistä palautetta.

Työhyvinvointia lienee sekin, etteivät työasiat putkahda mieleen vapaa-ajalla. Lapsiperheen rutiineissa se hoituu ihan luonnostaan – kotitöissä ja yhteisissä puuhailuissa.


Lähihoitaja Riika Turkulainen Sosterista eli Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymästä, 36, Jyty Savonlinna ry

Riika Turkulainen

Parasta tapahtumassa oli kokonaisuus eli irtiotto elämän peruspyörityksestä. Erityisesti jäivät mieleen hauskat jutut metsän hyvinvointivaikutukseen liittyen. Niistä kerroin tuoreeltaan työkavereillekin.

Kun parin päivän päästä lähdin sienestämään ja poimimaan karpaloita Jyty-ystäväni kanssa, muistelimme retkellämme työhyvinvointipäivien sisältöä ja täytyy myöntää, että osasimme nyt katsoa metsää uudesta näkövinkkelistä naavapalloja myöten.

Minusta on tärkeää, että työpaikalla annetaan jokaiselle rauha tehdä omaa työtään. Kun saa kivaa asiakaspalautetta, mieli virkistyy. Paljon on myös vaikutusta sillä, miten virheisiin suhtaudutaan ja miten niitä käsitellään. Parhaimmillaan koko työyhteisö voi ottaa erheistä hyvällä tavalla opikseen.

Vapaa-aikana kerään työhön voimia ulkoillen, ystävien seurassa piristyen sekä luonnon antimia keräillen.

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.